Magyarországon korlátozzák a tankolást

A vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolja a MOL, hogy mától normál kútoszlopon a járművekbe hatósági áron maximum 50 liter üzemanyagot lehet egyszerre tankolni az eddigi 100 liter helyett.

A vállalat az MTI kérdésére közölte: a limitet aszerint határozták meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő. Felhívták a figyelmet arra is, ha a fogyasztó magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol, úgy hatósági árat fizet, amennyiben benzinkannába, akkor piaci árat kell fizetnie.

A MOL ezért arra kéri a vásárlókat, ha gépjárművük benzintankja mellett külső kannába is tankolnak, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezése után tegyék meg. Ha a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve a kannába történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében történik, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kell fizetni.

A határon túli magyar állampolgárok, akik nem magyarországi rendszámú autóval közlekednek az ország útjain, továbbra sem élvezhetik az árstop előnyeit, nekik piaci áron kell vásárolniuk az üzemanyagot.

Total
1
Megosztás
Total
1
Megosztás