Parászka Boróka ismét lebőgette magát

Az Európai Néppárti EP-csoportja – többségi döntéssel – kedden hivatalosan is felvett soraiba tizennégy új képviselőt, köztük a magyarországi, meghatározatlan ideológiájú és obskurus programú Tisza párt hét EP-képviselőjét.

A budapesti Mandiner.hu szúrta ki az erdélyi médiaboszorkánynak, Parászka Borókának azt a bejegyzését, melyben a román közrádió alkalmazottja arról írt, hogy négy képviselő – köztük két magyar – nem támogatta a Tisza becenevű párt képviselőinek csatlakozását az Néppárt képviselőcsoportjához. Mint írta, az RMDSZ-es Vincze Loránt nem kommentálta, párttársa, Winkler Gyula pedig „erkölcsi okokkal” magyarázta az ellenszavazatot.

A botrányairól elhíresült, Soros-ügynöknek tartott Parászka ezután azt a kérdést tette fel, hogy kíváncsi, milyen erkölcsi érv szólt az erdélyi magyar politikusok részéről a hét új magyarországi képviselővel szemben.

Parászka

A marosvásárhelyi újságíró kérdésére reagálva az ismert író és ügyvéd, Kötter Tamás, a Megafon Központ munkatársa egy válaszposztban arra hívta fel a figyelmet, hogy „a hét magyar állampolgár olyan globális struktúrák, azokkal kollaboráló, Soros által létrehozott vagy szponzorált álcivil, kiszervezett politikát befolyásoló szervezetek küldöttje, amelyeket nemhogy a magyar érdek nem érdekli, de egyenesen a történelem próbáját kiálló nemzetállam eltörlésén munkálkodnak”.

Maga a Mandiner is több cikkben foglalkozott azzal, hogy milyen háttérrel rendelkeznek a Tisza párt EP-képviselői. Emlékezetes, hogy egyikük, Dávid Dóra több szálon köthető Soros György által pénzelt szervezetekhez. A jogász 2014-ben az Advocates for International Development nevű szervezetnél volt gyakornok. Nehéz a véletlen művének tekinteni, hogy az említett szervezet egyik partnere jelenleg a Jenner&Block, David Pressman budapesti amerikai nagykövet ügyvédi irodája. 2014-ben pedig a Soros-féle Open Society Initiative, valamint a szintén a milliárdos spekuláns által pénzelt Amnesty International volt a partnerük. Ezt követően Dávid Dóra 2015-ben közel egy éven keresztül annál a Save the Children nevű civil szervezetnél dolgozott, amely 2016 óta több alkalommal is kapott támogatást Soros György Open Society Foundations (OSF) nevű alapítványától.

Az újsütetű ellenzéki párt vezetője, a szószátyár Magyar Péter a június 9-i EP-választásokat megelőzően többször jelentette ki, hogy bár a Tisza listájának élére tétette magát, mégsem veszi fel majd a mandátumot. Ehhez képest mostanság kínos magyarázatokba próbálja burkolni szószegését, ugyanis Varga Judit exminiszter exférje mégiscsak brüsszeli politikus (is) akar lenni.

A Fidesszel szövetségben kormányzó Kereszténydemokrata Néppárt kedden közölte: kilép az Európai Néppártból, mivel „egyfelől sem az EPP háborús doktrínájával nem tud azonosulni, másfelől erkölcsi okokból nem tudja elfogadni Magyar Péter felvételét az EPP frakcióba, illetve a Tisza Pártot az EPP-be”. Az RMDSZ viszont – amely mind a Fidesz, mind a KDNP politikai partnerévé vált az utóbbi időkben – továbbra is tagja az Európai Néppártnak.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Ez a háború ellenünk már jó ideje folyik

Következő hír

A nagy román taktikázás

Related Posts
Total
0
Megosztás