Székelyhídon és Gálospetriben is megalakult az EMSZ

A Bihar megyei kisvárosban, Székelyhídon, valamint az érmelléki Gálospetriben is megalakult az Erdélyi Magyar Szövetség helyi szervezete, még november 29-én, de csak most adtak hírt róla. 

Az alakuló gyűlésen Habinyák István, az EMSZ területi megbízottja az erdélyi nemzeti-polgári oldal egységesüléséhez vezető folyamatot helyezte kontextusba, érintőlegesen ismertetve a polgári oldal eddigi történetét. Helmeczi Tibor, az MPP volt megyei elnöke a maga részéről a két párt egyesülésének jelentőségét emelte ki, hangsúlyozva, hogy így már nem áll fenn az a veszély, hogy a nemzeti oldal szereplőit egymás ellen játsszák ki az ebben érdekeltek.

A háromtagú elnökséggel felálló új székelyhídi pártszervezet elnöki tisztét Adonyi Gyula látja el a jövőben, őt alelnökként Bálint-Papp Renáta, illetve Lakatos László elnökségi tag segíti munkájában. Mint az elhangzott, az új szervezet nyitott mindazok előtt, akik pozitív változásokat szeretnének elérni az álmos érmelléki kisváros közéletében, és ezért aktívan tenni is szeretnének.

Az Értarcsa községbeli, Árpád-kori magyar faluban, Gálospetriben az új EMSZ-alapszervezet alakuló gyűlésén a helyi problémákat elemezték a megjelentek. Szóba került, hogy általános, Gálospetrit is érintő jelenség az Érmelléken a fiatalok elvándorlása, ami a jól fizető, emberhez méltó életszínvonalat biztosító munkahelyek hiányára vezethető vissza. Felmerült, hogy sokan kénytelenek nagy távolságokra ingázni, helyi, vagy közeli munkahelyek hiányában, hiszen a 2016-ban beígért ipari parkokból sem a közeli Mihályfalván, sem pedig Székelyhídon nem valósult meg semmi. Ugyanakkor nagy gondot okoz a település elszigeteltsége, a tömegközlekedés megoldatlansága is.

A megbeszélést követően megalakult új alapszervezet elnöki tisztségét a jövőben Szűcs Brigitta Krisztina látja el, az alelnöki teendőkkel Sas Gáspárt bízták meg, míg Kiss Károly önkormányzati képviselő elnökségi tagként segíti majd az EMSZ helyi szervezetének munkáját – közölte párt sajtóirodája.

(Címkép: az egyik gálospetri Fráter-kúria)

Total
0
Megosztás
Előző hír

Magyarok ellen buzdított

Következő hír

A gátlástalan embercsempészeknek az emberélet sem drága

Related Posts
Total
0
Megosztás