A hajuk szála sem görbült meg

A volt nagybányai polgármester trükkös szökése miatt leváltott főrendőrök továbbra is magas beosztásban, kiemelt zsoldért dolgozhatnak Romániában.

Nem kell a napi betevő miatt aggódniuk a román határrendészet azon magas rangú parancsnokainak, akiket a korrupció miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélt Cătălin Cherecheș szökése miatt váltottak le tisztségükből. Például Mihai Gherman korábbi Máramaros megyei rendőrfőkapitány, akit a belügyminiszter azért is bírált, mert éppen a nagybányai elöljáró elleni ítélet kimondásának időszakában ment szabadságra, a moldvai Vaslui megyébe helyezték, ahol helyettes rendőr-főkapitányként szolgálhat majd.

Victor Ivașcu, a határrendészet szintén Cherecheș miatt leváltott korábbi főparancsnoka ugyan még nem kapott új beosztást, de rendelkezési állományban van, és csupán arra vár, hogy új bársonyszéket kapjon dandártábornoki rangjának megfelelően a határrendészeten belül. Két, szintén menesztett helyettese viszont már megkapta új beosztását: Marius Vizitiu a határellenőrzési osztály, Daniel Mânca pedig az adminisztrációért és logisztikáért felelős osztály vezetője lett az országos parancsnokságon.

Ez a kínos „káderrotáció” annak tudható be, hogy a rendőrök jogállását szabályozó törvény értelmében egy rendőrt nem lehet kitenni a rendőrségtől, csak akkor, ha valamilyen bűnügyben hivatalosan meggyanúsítják. Az inkompetens főtiszteknek tehát hajuk szála sem görbült meg Romániában. A szökött polgármestert is hiába kapták el Németországban, repatriálása hónapokig húzódhat, ha egyáltalán megtörténik…

Total
0
Megosztás
Előző hír

Az adóhatóság bukaresti csalásellenes igazgatóságánál vizsgálódik a DNA

Következő hír

Drágul a sízés Erdélyben

Related Posts
Total
0
Megosztás