A legaljasabb hazugságtól sem riadnak vissza

A XXI. Század Intézet vezető elemzője hivatalos Facebook-oldalán írt arról, hogy „a Soros-féle 444.hu és a balliberális megmondóemberek kiakadtak azon, hogy Magyarország továbbra sem támogatja a közös uniós hitelfelvételt Ukrajnának.”

Deák Dániel azt írta: „Nem is értem, mit gondoltak, hiszen Magyarország még az előző közös uniós hitelfelvételből sem látott egyetlenegy vasat sem, miközben azok a források járnának hazánknak.”

A balliberális magyar média tegnap álhíterjesztésbe kezdett, azt állítván, hogy Magyarország megvétózta az Európai Unió által Ukrajnának nyújtandó támogatásokat. Mint hamar kiderült, nem volt vétó, hiszen a magyar ellenállásnak köszönhetően napirendre sem került a téma.

Orbán Viktor is reagált a Magyarországgal kapcsolatos elképesztő hazugságra: „A mai hírek arról, hogy Magyarország megvétózta volna az Ukrajnának szánt támogatásokat, csupán álhírek” – írta Twitter-bejegyzésében. A kormányfő aláhúzta, hogy Budapest bilaterális (kétoldalú) alapon kész megadni a szükséges pénzügyi támogatásokat Ukrajnának. „Nem vétóztunk, nem zsaroltunk” – nyomatékosított. „Eltökéltek vagyunk abban, hogy meggyőzzük az európai uniós tagállamokat arról, hogy a közös uniós adósság nem a megoldás. Ha ugyanis továbbra is az adósságközösség felé vezető úton haladunk, akkor onnan már nem leszünk képesek visszafordulni” – magyarázta a miniszterelnök. Hozzátette: mi egy másik európai jövőt képzelünk el, egy olyat, amely az erős tagállamokra épül, és nem a közös eladósodásra.

Semmi kétség sem férhet immár ahhoz, hogy a baloldali sajtóban napi rutin az álhírgyártás, a sima hazudozás.

A román sajtó – amely szinte mindig csak a magyarországi hazugsággyárakból és a Soros-médiából inspirálódik – azonnal átvette és felerősített a 444.hu és társai álhírét, ma pedig természetesen „elfelejtett” korrigálni, cáfolni, helyesbíteni…

Total
0
Megosztás
Előző hír

Dühöng a magyarellenesség Romániában

Következő hír

Folytatódik a hagymakupolás honfoglalás a Székelyföldön

Related Posts
Total
0
Megosztás