Az AUR a legnépszerűbb párt Romániában?

A Románok Egyesüléséért Szövetség (Alianța pentru Unirea Românilor – AUR) országos tanácsának elnöke, Claudiu Târziu szenátor szombaton Déván kijelentette, hogy pártjának támogatottsága jelenleg mintegy 30 százalékos, jóval nagyobb, mint amennyit az utóbbi időben nyilvánosságra hozott felmérések mutatnak.

Sajtótájékoztatóján a politikus emlékeztetett arra, hogy a legutóbbi közvélemény-kutatás 22 százalékosra becsülte az AUR támogatottságát. „Ha csak ekkora lenne a népszerűségünk, akkor nem lenne ennyire ideges a politikai osztály. Valójában az elmúlt hónapokban, közel fél éve 28 és 32 százalék között váltakozott a támogatottságunk” – közölte Târziu.

A szenátor kijelentette, hogy szerinte az AUR-nak esélye van a szavazatok felének a megszerzésére a jövő évi választásokon, és számítanak a külföldön élő szavazók jelentős részének a támogatására. „Jövőre nem azért küzdünk majd, hogy megnyerjük a választásokat, hanem azért, hogy abszolút többséget szerezzünk, mert csak úgy tudjuk megvalósítani a kormányprogramunkat. Ha koalíciót kötünk, akkor engedményeket kell tennünk” – nyilatkozta a szenátor. Az AUR vezetői Déván ismertették a párt tizenöt pontos, „Újjáépítjük Romániát” című kormányprogramját.

Nyilvánosságot kapott egy friss felmérés, amely szerint változott a pártok támogatottsága: a PSD után a második politikai erővé lépett elő az AUR, amely a harmadik helyre taszította le a PNL-t. Ennek megfelelően, ha most vasárnap tartanák a parlamenti választásokat, a Szociáldemokrata Párt a szavazatok 28 százalékát szerezné meg, az AUR pedig 22 százalékra számíthatna. A Nemzeti Liberális Párt biztos szavazói bázisa 18 százalékos, a balliberális USR a saját maga által megrendelt felmérésben 13 százalékon végzett. Az RMDSZ-t pedig ismét 6 százalékra taksálták, de ez már „csúcs”, mert általában a parlamenti bejutási küszöb (5%) alatt szokták mérni. Ha egyáltalán mérik…

Total
0
Megosztás
Előző hír

Csúf betegség teszi tönkre egyre több nő életét

Következő hír

Gyulafehérvár „elköltöztetéséről” (is)

Related Posts
Total
0
Megosztás