Borzalmas állapotokat hagynak maguk után a migránsok a délvidéki erdőkben

A migránsok vették birtokukba az erdőt a magyar határkerítés déli, szerbiai oldalán. A V4NA hírügynökség újságírói a helyszínt járva a rengeteg szemét és emberi ürülék mellett hátrahagyott személyes holmikat, veszélyes gyógyszereket és egyértelműen az illegális bevándorlóktól származó iratokat is találtak. Mindeközben a migránsbiznisz továbbra is virágzik a térségben, már marokkóiakat szállító ukrán embercsempészt is őrizetbe vettek a szerb hatóságok.

A helyiek által Tőzeg-tóként emlegetett mesterséges halastó Szerbia egyik legészakibb csücskében, a magyar határkerítéstől mindössze néhány méterre húzódik. A tó és a köré épített idegenforgalmi központ főként a horgászok által látogatott. Amikor a V4NA újságírói ott jártak, éppen a magánterület körbekerítésén dolgoztak – érthető okokból. A környéket ugyanis megszállták a migránsok. Rendszerint taxival érkeznek az erdő szélére, hogy miután lemegy a nap, megpróbáljanak átszökni a magyar–szerb határon épület kerítésen. Nehéz lenne megmondani, miből van több az erdő ezen szektorában: fából vagy energiaitalos dobozból. A migránsok ugyanis előszeretettel fogyasztják a stimuláló italokat, főleg, ha éjszakai akcióra készülnek. A kiürült dobozokat aztán az erdőben hagyják, akárcsak az üres tonhalas konzerveket. Többfelé is látni hálózsákokat, takarókat, illetve levetett ruhaneműt is. Az egyik tisztáson rengeteg ruhát találtak a V4NA munkatársai, köztük fehérneműket is. Az erdőben rengeteg emberi ürüléket fedeztek fel.

A migránsok egykori táborhelyein levélszámra találtak vényköteles gyógyszereket is. A fájdalomcsillapítók mellett a Keppra nevű szerből is volt több doboznyi, amely az epilepszia során fellépő görcsrohamok kezelésére szolgál, és kizárólag orvos írhatja fel.

 

Használati útmutató létrához – ilyenekből is találtak néhányat az erdőben. A leírás és a képek alapján az derült ki, hogy a migránsok nem klasszikus létrákkal próbálják átmászni a magyar határkerítést. A török Cagsan Technics cég által gyártott létrához angol, török és német leírás is tartozik. Nagy teherbírású, több szögben is állítható, és akár kisebb hídként is használható. Találtak még ezeken túl isztambuli tömegközlekedési kártyát és szerbiai befogadóközpont által kiadott ideiglenes azonosító igazolványt. Utóbbi bizonyos Bilel Lemles nevére szól, aki 1999-ben született Algériában. A férfi számára a bolgár határ közelében lévő Pirot város befogadóközpontjában állította ki a dokumentumot a szerbiai Menekültügyi Főbiztosság.

Több külföldi állampolgár is jó pénzt lát a balkáni útvonal adta lehetőségekben. Az egyik legutóbbi esetben például egy ukrán állampolgárt vettek őrizetbe a szerb hatóságok, miután a 41 éves férfi kamionjában, annak ellenőrzése során 22 bevándorlót találtak. Az általa vezetett olasz rendszámú tehergépjárműben marokkói migránsok rejtőzködtek. Az őrizetbe vett személyt 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték, míg az illegális bevándorlókat a befogadóközpontokba szállították. Innen azonban szinte azonnal folytathatták útjukat az Európai Unió felé, ugyanis Szerbiában ezek a létesítmények nyitottak, szabadon ki-be járhatnak az ott lakók.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Total
0
Megosztás
Előző hír

Így próbálja meg belerángatni Magyarországot a háborúba Joe Biden embere

Következő hír

Megzavarták a román ultranacionalisták a nagykárolyi szoboravatást

Related Posts
Total
0
Megosztás