Egy magyar nevű Valentin

Pilhál György Ugyanott folytatja című jegyzetében sokadjára rántja le a leplet a rendszerváltás utáni magyar politika egyik leghírhedtebb figurájáról, a Horn-kormány egyik tanügyminiszteréről, a dicstelen pályájú Magyar Bálintról, mégpedig a Magyar Nemzetben. Íme:

Ezúttal a Die Zeitnak adott interjút a hazáját rendszeresen külföldön mószeroló Magyar Bálint. Az SZDSZ-alapító bölcs azt fejtegette: Magyarország mára maffiaállammá vált, hasonlít Oroszországra. „A kormány úgy működik, mint egy központosított, hierarchikus bűnszervezet, és az oroszok trójai falova az EU-ban.” Az EU-nak el kellene zárnia a pénzcsapot, magyarázta, s a támogatásokból nem kellene adni az olyan tagállamoknak, amelyek nem vesznek részt az Európai Ügyészségben.

Magyar Bálint már dolgozik a következő Fidesz-kétharmadon…

Nem ma kezdte határokon átívelő ámokfutását a tenyérbemászó ember. Egy ízben így próbált viccelődni Magyarország miniszterelnökén: „Hogyan lehetne komolyan venni, hogy hívő? Istenhez akkor került a legközelebb, amikor a labdát berúgta a templomkertbe, és érte kellett másznia.” Ehhez képest őt szokták körberöhögni. A legemlékezetesebb az volt, amikor előállt az 1-es szülő, 2-es szülő degenerált ötletével anno. El is küldték csapatával együtt az 1-es szüleiket emlegetve…

A Magyar Bálint-félék nemzetközi haknikörútjai nem új keletűek. 1919-ben a tanácskommün Bécsbe menekült parazitái is sűrűn gyakorolták.

Mályusz Elemér történész A vörös emigráció című könyvéből szinte ordít a jelenkori párhuzam. „Jól tudják és érzik, hogy békés viszonyok között semmit sem remélhetnek, ezért minden igyekvésük a helyzet felborítása, a belső ellentétek szítása” – írja. – „A fő cél mindenütt a belső ellentétek mélyítése, hogy a felfordulás lehetséges legyen.”

Ugyanaz a módszer, ugyanazok a figurák. A kígyók itt kígyóznak közöttünk.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Az USR javaslata vagy vicc, vagy provokáció

Következő hír

A Romániából Magyarországra zúduló környezetszennyezés ellen tiltakoztak Budapesten

Related Posts
Total
0
Megosztás