El sem kezdődött az augusztusra befejezettnek ígért partiumi sztrádaszakasz építése

A nagyváradi Selina cégcsoport óvást nyújtott be az A3 autópálya Bisztraterebes–Berettyószéplak közötti, alig 26 kilométeres szakaszára kiírt tender ellen.

A Selina cégcsoporthoz tartozó Trameco és Drum Asfalt cégek jelentkeztek a Bisztraterebes és Berettyószéplak közötti sztrádaszakasz (amely a Bihar–Berettyószéplak közötti pályatáv majdnem fele) megépítésére kiírt tenderre, de vesztettek a bukaresti Construcţii Erbaşuval szemben, ezért óvást nyújtottak be az Óvásokat Elbíráló Országos Tanácshoz (CNSC). A hírt a Pro Infrastructură Egyesület közölte közösségi oldalán, amit aztán Alin Șerbănescu, a Romániai Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság (CNAIR) szóvivője megerősített, hozzátéve, hogy a társaság most várja a CNSC döntését.

Hovatovább követhetetlen az A3-as autópálya partiumi részének szappanopera-szerű története, már a nagyváradi sajtó a különböző olvasatokat és számadatokat közöl. A Bihar–Berettyószéplak autópályaszakaszra 18 év alatt már négyszer írtak ki közbeszerzési eljárást. Az építése meg-megkezdődött, de torzóban maradt, egyetlen kilométer sem készült el teljesen.

Egy biztos: a legutóbbi, 2020-as szerződés értelmében hat hónapot igényelt volna a tervezés és 18 hónapot a kivitelezés, tehát 2022 augusztusáig be kellett volna fejezni a munkálatokat. Ehelyett most ott tartunk, hogy a Construcţii Erbaşu cég vezette konzorcium fogja megépíteni azt, persze csak akkor, ha nem lesz eredményes a kétes hírű építési vállalkozó és telekspekuláns Rusék fellebbezése. Nevezett Beniamin Rusról (alsó kép) már évek óta az a közvélekedés, hogy a román politika osztály, a pártok egyik fő szponzoraként, illetve a titkosszolgálatok védettjeként képes packázni minden rendű és rangú hatalommal.

Total
0
Megosztás
Total
0
Megosztás