Megdöbbentő hír egy európai uniós országról

Az orosz alsóház nemzetközi kapcsolatok bizottságának elnöke, Leonyid Szlutszki nemrég beszámolt egy képről, amely a napokban kezdett el keringeni a közösségi felületeken – írja az Origo.hu.

A kép állítólag Rigában, Lettországban egy buszon készült. A táblán az áll, hogy „orosz ajkúaknak a busz hátuljában kell ülniük”.

Szlutszki szerint ezt a kezdeményezést sok jelzővel lehetne illetni, többek között a szegregációval. Azonban szerinte a közönséges fasizmus a legtalálóbb kifejezés. A kép hitelességét még vizsgálják.

Szlutszki felidézte azt is, hogy Egils Levits, a balti ország elnöke nemrég arról beszélt, hogy az oroszokat fel kell kutatni és elkülöníteni őket a társadalom többi részétől.

Az 1991-ben a széthulló Szovjetunióból kivált Lettország terület kétharmad magyarországnyi, lakossága nem éri el a kétmilliót, és ennek a felét teszik ki a lettek. Az oroszok aránya egyharmadnyi az összlakosságon belül. A balti állam 2004-ben csatlakozott az Európai Unióhoz, ekkor lett a NATO-nak is tagja, 2014. január 1-től pedig az eurózónába tartozik.

Total
0
Megosztás
Total
0
Megosztás