Elmenekült a sajtó elől a baloldal amerikai kampánypénzeinek főszereplője

George Soros egyetemén, a továbbra is Budapesten működő CEU-n tartottak konferenciát baloldali politikusok részvételével. Bár az eredeti programban szerepelt Korányi Dávid, a baloldal kampányfinanszírozási botrányának egyik főszereplője, Karácsony budapesti főpolgármester főtanácsadója, Bajnai ex-miniszterelnök embere végül nem mert elmenni.

A magyar sajtó többször megírta, Márki-Zay Péter egyik nyilatkozatában elismerte, majd a Mindenki Magyarországa Mozgalom elszámolásából egyértelműen be is bizonyosodott, hogy az Amerikai Egyesült Államokból pénzelték a magyarországi baloldal tavaszi választási kampányát, legalább kétmilliárd forinttal. A pénzt egy Action for Democracy nevű szervezeten keresztül küldték, amelynek ügyvezető igazgatója ez a Korányi volt. A Magyar Nemzet a konferencián forgatott videót, ahol egészen nevetséges magyarázkodások hangzottak el a kapott külföldi júdáspénzről.

Augusztus végén pattant ki a baloldal kampányfinanszírozási botránya, amikor Márki-Zay Péter korábbi kormányfőjelölt arról beszélt egy podcast adásban, hogy az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom a kampány utolsó számláit egy több száz millió forintos külföldi adományból fizette ki.

Az adományozó az amerikai székhelyű Action for Democracy nevű szervezet, amelyet Karácsony Gergely főtanácsadója, Korányi Dávid vezetett. Korányi egyébként a Bajnai-kormány korábbi államtitkára, a volt kormányfő egyik fontos embere volt. Az Action for Democracy egy közleményben elismerte az MMM-nek nyújtott támogatást, mégis azt állították, hogy ezzel nem avatkoztak be a választási kampányba. Az Action for Democracy szerint ők a támogatást a demokratikus értékek védelme, a választási részvétel növelése és a voksolás tisztaságának elősegítése érdekében nyújtották…

Csakhogy azóta bebizonyosodott, hogy a támogatást nem így használták fel, amit Márki-Zay Péter nyíltan ki is mondott. A korábbi kormányfőjelölt arról beszélt, hogy kulturális projektekre kaptak pénzt, ám ezek között említett számos kampányterméket, például az úgynevezett „migránsszámlálót”, és képviselőjelöltek korteskedését is támogatták a pénzből. Sőt a bukott miniszterelnök-aspiráns azt is hozzátette, hogy nem csináltak volna efféle „kulturális kampányt”, ha nem lettek volna országgyűlési választások.

A Magyar Nemzet a Soros-egyetemen tartott konferencián próbálta megkérdezni Korányit, aki a részvevők között volt eredetileg megnevezve, de tiltott kampányfinanszírozás kulcsembere nem mert elmenni, nehogy a média kereszttüzébe kerüljön.

De hogy ki is ez a Korányi, arról nemrég Fricz Tamás írt a Magyar Nemzetben Korányi Dávid, a globalista elit prototípusa, a homo globalicus címmel, lásd alább:

Létrejött egy új embertípus, a homo globalicus, akinek egyik igazán jellegzetes alakja nem más, mint Korányi Dávid.Az ilyen emberekből, mint ő, egyre több futkározik az utcákon New Yorktól Szöulon, Londonon, Párizson, Berlinen, Genfen, Amszterdamon, természetesen Brüsszelen és Strasbourgon, Ottawán, Tokión keresztül egészen Varsóig és Budapestig.

Ezekre az emberekre az a jellemző, hogy nem tartoznak igazán sehová, kozmopoliták, akik leginkább a globalizálódott világ központi helyein szeretnek leledzeni, de ezeket a helyeiket – mondhatnám: állomáshelyeiket – gyakran és könnyedén változtatják: röpködnek a világban, ha kell, ha nem kell, akkor pedig home office-ban dolgoznak sok-sok globális cégnek és szervezetnek. Ugyanolyan nyelven beszélnek, ugyanazokat eszik mindenhol, ugyanúgy öltözködnek és ugyanúgy gondolkodnak.

Ezenkívül egyvalami nagyon fontos bennük: nem kötődnek semmilyen országhoz, a nemzeti érzést még hírből sem hallották, vagy ha igen, akkor valószínűleg az jut az eszükbe róla, mint a totálisan globalista és klímahisztérikus német alkancellár, a (sötét)zöld Robert Habeck, aki egy korábbi írásában kifejtette, hogy ha a német patriotizmusról hall, akkor leginkább hányinger jön rá.

Nos az ilyen embereket, mint Korányi Dávid, nagyon-nagyon szeretik a globalista elit tagjai, a Soros Györgyök, a Klaus Schwabok, a Frans Timmermansok, Emmanuel Macronok, Daniel Freundok, Timothy Garton Ashek, Anthony Faucik és Bill Gatesek, Gerald Knausok és Dobrev Klárák – a régi jó Gyurcsányról, a mi Ferinkről már nem is beszélve. Egyébként hozzá hasonló embernek vélem például Cseh Katalint és férjét, Berg Dánielt is, nem beszélve arról az R. Kelemen Dánielről, aki Soros köreihez tartozik, s ő volt az, aki néhány évvel ezelőtt cikket írt arról a Foreign Affairsban (a Külkapcsolatok Tanácsának lapjában), hogy az Orbán-kormányt az EU-nak nemcsak politikailag, hanem pénzügyileg is meg kell büntetni és meg kell regulázni a legkeményebb eszközökkel. (Mint uniós „szakértő”, azóta is ezen dolgozik.)

De visszatérve Korányi Dávidra mint globalista prototípusra: kapcsolatrendszerei, mondhatnánk, zseniálisak, ilyenekről egy egyszerű halandó magyar ember még csak képzelegni sem tudna. Röviden nézzük a pályafutását és a mai állapotát. Először természetesen ki más, mint a mi Ferink vette a szárnyai alá a kormányában, majd a Bajnai-kormány külpolitikai főtanácsadója lett. De eddigre már épülgettek a globalista kapcsolatai is, Bajnai mindenesetre – ezt erősítendő – 2009-ben magával vitte az ENSZ egyik gyűlésére (forrás: Kontra.hu), ahol részt vett Bajnai Sorossal, sőt a Rockefellerékkel (!) való találkozóján. Ez már egész jó belépő…

Ezek után nemsokára a Globsec nevű, Pozsonyban székelő globalista társaság tanácsadója lett (a szervezetet „váratlan módon” Soros alapítványa is támogatja). Majd az Atlantic Council nevű, szintén globalista egyletnél is megjelent. Nem hiszik el: őket is támogatja Soros papa. A továbbiakban tudni kell, hogy óraadó tanár a Johns Hopkins Egyetemen, amelyet – láss csodát! – Soros-gyűjtőhelynek is neveznek. De arról is híres az egyetem, hogy kezében tartja a pandémiával kapcsolatos adatok gyűjtését, szortírozását – tőlük tudunk szinte mindent a pandémia terjedéséről.

Ezen túlmenően megjegyzendő, hogy még számos globalista-liberális szervezetnél megfordult korábban, ezek között említendő az Amnesty International vagy a German Marshall Fund. Nemrég pedig – mert még nem volt eléggé megalapozott a kapcsolatrendszere – tagja lett a páneurópai, föderalista, Soros György által alapított Külkapcsolatok Európai Tanácsának (ECFR), ahol a magyar szekció tagja, többek között olyan „patrióták” között, mint Dobrev Klára, Bajnai Gordon, de még inkább Soros György és fia, Alexander Soros. Azonban kiváló munkabírású emberről van szó, így aztán Karácsony Gergely is alkalmazza őt külpolitikai főtanácsadójaként.

Korányi Dávid élete nehéz: New York legelőkelőbb negyedében, egy luxus-felhőkarcolóban lakik, egy olyan penthouse lakásban, melynek minimum bérleti díja átszámítva havi kétmillió forint. Mondják meg nekem őszintén: ezek után ki csodálkozik azon, hogy megalakította az Action for Democracyt, azzal a céllal, hogy külföldi pénzzel és a belpolitikai viszonyainkba való beavatkozással megdöntse az Orbán-kormányt, bármi áron is? Hiszen, ha jöhetnének végre Bajnaiék, akkor magyar földön is szárba szökkenne az a globalista világ, amiben ő már régóta él és virul.

Total
0
Megosztás
Előző hír

New York Times: A szankciók miatt van Európában energiaválság

Következő hír

Adománygyűjtés Kárpátaljának Vásárhelyen

Related Posts
Total
0
Megosztás