Adománygyűjtés Kárpátaljának Vásárhelyen

Higiéniai termékeket, tartós élelmiszert várnak a jólelkű adományozóktól  Marosvásárhelyen– írja a Székelyhon.

Fogadj örökbe egy kárpátaljai falut! jelszóval indított jótékonysági akciót az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) Maros megyei szervezete és a marosvásárhelyi Szabadi úti Református Egyházközség. A kezdeményezés célja az Ukrajnában dúló háború kárpátaljai károsultjainak megsegítése, Szernye településen élők támogatása.

A Beregszász melletti, többségében magyarok által lakott Szernye lakosságát az elmúlt időszakban fokozottan sújtotta a több mint fél éve dúló háború, valamint érintette az Ukrajnán belül tapasztalható belső migráció. Tőkés András, az EMNT Maros megyei elnöke elmondta: a tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket szeptember 23-ig, péntekig várják – munkanapokon, 10 és 14 óra között – a marosvásárhelyi EMNT demokráciaközpontjában (Klastrom/Mihai Viteazul utca 10. szám), valamint a Szabadi úti református templomban. Ez utóbbi helyszínen szombaton, illetve a vasárnapi istentisztelet előtt is fogadják az adományokat.

Vasárnap a Szabadi úti református templomban 11 órától Béres László, a kárpátaljai Szernye református gyülekezet lelkipásztora hirdeti az igét. Az istentisztelet után Kárpátalja jelene és jövője címmel tart egy kis beszámolót, amelyet beszélgetés követ. A lelkész fogja átvenni az összegyűjtött adományokat is.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Elmenekült a sajtó elől a baloldal amerikai kampánypénzeinek főszereplője

Következő hír

Befejeződött a kis bihari bányászsztrájk

Related Posts
Total
0
Megosztás