Ezek képviselik a magyar baloldalt Brüsszelben

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője Ujhelyi Istvánnal kapcsolatban hívta fel a figyelmet egy ellentmondásra. A Magyar Szocialista Pártból nemrég kilépett, de EP-mandátumáról ne nem mondott  Ujhelyi Magyarországot gyalázó „konferenciát” is szervezett a brüsszeli korrupciós ügyben letartóztatott Eva Kailival közösen, miközben azt állította: nem is ismeri a görög képviselőnőt.

Ujhelyi István azt követően hazudott a sajtónak, hogy fotókat közöltek arról, amint együtt szerepelt az EU súlyos korrupciós botrányának főszereplőjével különböző helyeken és alkalmakkor. „Személyesen semmilyen kapcsolatban nem voltam az érintett képviselőkkel és szakértőikkel” – állította a magyar képviselő, miközben évek óta egy frakcióban üldögél és „dolgozik” a korrupcióval gyanúsítottakkal. Még 2017 októberében választották meg Ujhelyit a negyven éven aluli EP-képviselők alelnöknek, míg Eva Kailit elnöknek. Majd többször egymás mellett ültek egy-egy konferencián, bár Ujhelyi állítólag nem ismerte Kailit.

Mi több, közösen is szerveztek konferenciát Brüsszelben, ami a médiaszabadsággal foglalkozott, s amelyre főként Soros-szervezeteket és magyar baloldali médiumokat hívtak.

A több mint másfél millió eurónyi kenőpénzzel lebukott Eva Kaili a Demokratikus Koalíciót képviselő Gyurcsányné Dobrev Klárával, illetve az MSZP hírhedt nőpolitikusával, Gurmai Zitával is kapcsolatban állt. (Gurmai a román szocialisták 2013-as kongresszusán letérdelve nyújtotta át rózsacsokrát és csókjait a tömeggyilkos Ion Iliescunak. A szerencsétlen idős, testes nő egy vetkőzőszámot is bemutatott: ledobta a felső ruházatát a szónoki emelvényen, hogy felvehesse a PSD logójával ellátott piros trikót. A küldöttek egy része megbotránkozott, de a többség vásári hangulatban ünnepelte a magyar szocialista mutatványát…)

Ujhelyi amúgy a múlt évi magyarországi választások előtt azért beszélt fennhéjázva és sértő számonkéréssel az erdélyi magyarokról, mert azok elöljárói nem akartak beszállni a balliberálisok miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter kampányába. Ugyanakkor arra is sokan emlékezhetnek, hogy az elmúlt években a korrupcióval meggyanúsított szegedi szocialista politikus többször volt az RMDSZ vendége Romániában, sőt a szövetség Miért nevű ifjúsági szervezetének fejtágítóin is többször „osztotta az észt” a Nagyvárad melletti Félixfürdőn.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Újabb halálos puskalövés dördült el Erdélyben

Következő hír

Baljóslatú eltűnés: keresik Magyarszovát alpolgármesterét

Related Posts
Total
0
Megosztás