Fejszével támadt a rendőrökre egy csíkszéki férfi

Lábon lőttek a rendőrök egy csíkszéki férfit csütörtök este, miután az illető fejszével támadt rájuk. A férfi az összetűzés előtt egy családtagját is bántalmazta, illetve fejszével vert szét egy biztosítéktáblát.

A székelyföldi sajtó megpróbálta kiszínezni az esetet, de nem tudtak érdemleges információkat szerezni. Így aztán a csíkszeredai ügyészségre hivatkozva írták meg, hogy alkohol befolyása alatt álló, mentális problémákkal küzdő férfi keltett botrányt a lakhelyén, ennek során fizikailag bántalmazta egy családtagját és fejszével tönkretette az áramellátó biztosítéktáblát. Utóbbival kapcsolatosan korábban az a hír járta, hogy a férfit egy magas összegű villanyszámla hozta ki a sodrából.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a konfliktust követően riasztották a hatóságokat, a férfi azonban a helyszínre érkező rendőrökre is rátámadt a fejszével. Emiatt a rendőrök kénytelenek voltak használni a szolgálati fegyverüket, és lábon lőtték a támadót a térde környékén, a férfit jelenleg a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban ápolják. A férfi családtagjainak kérésére a rendőrség ideiglenes távolságtartási végzést állított ki ellene, amelyet azóta az ügyész is megerősített, jelenleg pedig a csíkszeredai bírósághoz továbbították egy végleges távolságtartási végzés kibocsátása érdekében.

A férfi ellen szolgálatban álló rendőr szemben elkövetett erőszakos cselekedet, valamint fenyegetés és családon belüli erőszak miatt indult eljárás, de egyelőre zajlanak a vizsgálatok. A Hargita megyei hatóságok képviselője nem tért ki arra, hogy a fenti esemény pontosan melyik településen történt, az újságírók pedig képtelenek voltak kideríteni…

Total
6
Megosztás
Total
6
Megosztás