Gyurcsányék árnyékkormányt alakítanak, ami viccnek is rossz

„Eljött az ideje: Dobrev Klára árnyékkormányt alakít!” – olvasható a Demokratikus Koalíció pénteki Facebook-bejegyzésében. Mint írták, a párt elnöksége (azaz Gyurcsány Ferenc) arra kérte fel Dobrev Klárát (azaz a saját feleségét, a hírhedt kommunista vezető, Apró Antal unokáját), hogy alakítsa meg a magyar történelem első igazi árnyékkormányát, és mutassa meg: van kormányzóképes alternatíva Magyarországon.

Molnár Csaba, a párt elnökségi tagja a Facebookon közzétett videóüzenetében jelezte: vasárnap Dobrev Klára beszél a terveiről, majd másnap ismerteti az árnyékkormánya tagjait. Gyurcsányné jelenleg a DK európai parlamenti képviselője, aki tavaly kikapott a baloldali előválasztáson Márki-Zay Péter hózdmezővásárhelyi polgármestertől.

A baloldal bukott miniszterelnöke, Gyurcsány Ferenc hónapok óta folyamatosan azt írta a közösségi oldalán, hogy készülnek valamire. Ezekben a bejegyzésekben becsmérlő szavakkal bírálta Orbán Viktor miniszterelnököt, a kormányt, és rendszerváltásról, lázadásról, új, nyugodt időszakról beszélt. A DK-vezér eleinte harcias tónusú bejegyzéseit a negédes megszólalások váltották fel, amiben az ország és az emberek egyesítéséről, béketeremtésről beszélt, ami azért is ironikus, mert Gyurcsány nevéhez fűződnek a 2006-os őszi brutális események, amikor az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után Budapesten és más városokban tüntetéssorozat kezdődött, amire kegyetlen és véres rendőri fellépés volt a válasz.

Gyurcsány tehát az árnyékkormánya megalakítását készítette elő az utóbbi időszakban a Facebookon közzétett posztjaival. Mivel az árnyékkormányt mint politikai fogalmat kevesen ismerik Magyarországon, sokan máris árnyékszékkormányról beszélnek, kellően maró gúnnyal.

*

Miután saját erőből nem sikerült a magyar választók bizalmát visszanyerni, a hazai baloldal külföldi segítséggel igyekszik átvenni a kormányrudat. E segítség egyik része az Amerikai Egyesült Államokból érkezik, míg a másik nagy szövetséges, az Európai Parlament balliberális többsége – mondta az Origónak adott interjúban Rotyis Bálint, a Nézőpont Intézet elemzője, aki szerint egészen példátlan, hogy egy politikai erő nemcsak hogy nem titkolja, hanem egyenesen büszkén vállalja, hogy a hatalom megszerzése érdekében lelkesen kiszolgálja a külföldi érdekeket, még saját hazájának kárára is. Hozzátette: miután ma Magyarországon a Fidesz-KDNP az egyedüli pártszövetség, ami képes kormányozni az országot, megbuktatásukkal egy bizonytalan és kiszámíthatatlan helyzet alakulna ki Magyarországon.

Total
1
Megosztás
Total
1
Megosztás