Hétfő helyett szerdán kezdődnek a szóbelik az érettségin

Két nappal elhalasztják a szóbeli érettségi vizsgák kezdetét a pedagógusok sztrájkja miatt Romániában – jelentette be a mai kormányülést követően az oktatási miniszter.

Így a szóbelik hétfő helyett szerdán, június 14-én kezdődnek, és június 23-áig tartanak. Az írásbeli vizsgák időpontját nem módosítják. A miniszter elmondta, ennek nyomán 13-áig meghosszabbították a nyolcadikosok számára a képességfelmérő vizsgára, illetve a 12-edikesek számára az érettségire való beiratkozás határidejét. Ha viszont a sztrájk 13-áig sem ér véget, akkor más megoldásokat keresnek, fontolóra veszik például, hogy az érettségi szóbeli vizsgájának eredményeként a gimnáziumi átlagot ismerik el. Azt is közölte, hogy már el is küldték a Hivatalos Közlönynek azt a miniszteri rendeletet, amely értelmében már két jeggyel is lezárható egy diák egy tantárgyból.

Közben a béremelésért harmadik hete sztrájkoló pedagógusok csütörtökön is az ország számos településén tüntettek, mivel a kormányzat csak ígérget, zsarol és fenyegetőzik.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Felemás viszonyulás a Iuliu Maniu-emlékévhez

Következő hír

Bármelyik percben kitörhet a világháború

Related Posts
Total
0
Megosztás