Közel kilenc tonna pirotechnikai eszközt „tartóztattak le” Romániában

A román rendőrök csaknem 9 tonnányi pirotechnikai terméket koboztak el 123 ezer lej értékben, és összesen 30 ezer lejnyi (kb. hatezer euró) bírságot szabtak ki, amikor ellenőrzéseket végeztek a pirotechnikai eszközökre vonatkozó jogszabályok betartásával kapcsolatban – közölte az Agepres.

Egy országos akció során 92 ellenőrzést hajtottak végre, 37 büntetőjogi eljárást indítottak, amelyben 55 személy érintett, és több mint 50 bűncselekményt állapítottak meg.

A „Tűzijáték” fedőnevű országos akció célja „a pirotechnikai termékek behozatalára, birtoklására, értékesítésére, tárolására és használatára vonatkozó rendelkezések áthágásából származó negatív események megelőzése a téli ünnepek alatt az állampolgárok biztonsága szolgálatában” – áll a hírügynökség bikfalnyelvű tudósításában.

Az ellenőrzési akció 2022. november 21-e és 2023. január 4-e között zajlik. Célja a tiltott pirotechnikai eszközök forgalmazásának és használatának megakadályozása, a veszélyes pirotechnikai eszközök használatából eredő balesetek megelőzése, valamint a lakosság tájékoztatása abból a célból, hogy csak engedélyezett pirotechnikai eszközöket vásároljanak.

Total
0
Megosztás
Total
0
Megosztás