Nyolcadjára is adventi könyvvásár lesz Kolozsvár szívében

A kilenc kiállító stand több ezer publikációt kínál eladásra advent harmadik hétvégéjén Kolozsvár egyik legrégebbi épületében, a Kossuth Lajos (December 21.) sugárút 14. szám alatt. A 250 négyzetméteren elterülő könyvvásáron december 8–11. között kicsik és nagyok is kedvükre választhatnak a magyar irodalmi és publicisztikai felhozatalból, hogy idén se maradhasson ki a könyv a karácsonyfa alól – olvasható az Idea Könyvtér friss közleményében.

A szervezők a könyvvásár gazdag kínálatát idén is könyvbemutatókkal és zenés esttel színesítik. A hétvége folyamán a frissen megjelent könyveket a Vallásszabadság Házának alagsorában mutatják be az érdeklődőknek. Hogy a kisgyerekesek is eljussanak a könyvbemutatókra, illetve nyugodtan csemegézzenek a kiadványokból, a földszinten Napsugár Játszóház lesz, Szabó Kinga játszóházvezetővel. Csütörtökön és pénteken 17 és 20 óra között, szombaton és vasárnap 15 és 18 óra között a szervezők szeretettel várják az óvodás és kisiskolás gyerekeket vidám kézimunka-foglalkozásokra, adventi készülődésre és játékra.

A könyvvásár csütörtökön, december 8-án 11 órától nyitja meg kapuit, és vasárnappal bezárólag 10 és 20 óra között várja a vásárlókat.

A szervezők idén sem feledkeztek el a tomboláról: akik 100 lej feletti értékben vásárolnak könyvet, megnyerhetik a 20, egyenként 150 lejes könyvcsomag egyikét. A sorsolásra a vásár utolsó mozzanataként, vasárnap este 18 órától kerül sor.

A könyvbemutatók programja a következők szerint alakul:

Csütörtök, december 8.

11 óra: Megnyitó

18 óra: Könyvbemutató és verses-zenés előadóest: Laczkó Vass Róbert: Tulipánlázadás. A szerzővel dr. Bodó Márta főszerkesztő beszélget.
Petőfi live! Laczkó Vass Róbert és Székely Norbert verses-zenés előadóestje.
Az esemény regisztrációhoz kötött!
Helyszín: Vallásszabadság Háza, alagsor

 

Péntek, december 9.

15:30 óra: Könyvbemutató: László Miklós, Nagy Béla: HázsongArt. A szerzőkkel Szabó Zsolt, a Kolozsvár Társaság elnöke beszélget. Társszervező: Kolozsvár Társaság. Helyszín: Vallásszabadság Háza, alagsor
17 óra: Könyvbemutató: Balázs Imre József: Éjszakák a zenben. A szerzővel Sánta Miriám költő, író beszélget.  Társszervező: Lector Kiadó. Helyszín: Vallásszabadság Háza, alagsor
18:30 óra: Könyvbemutató: Huszár Sándor: Magamtól féltem eleitől fogva – Naplólapok (19671970). A könyvről Dávid Gyula és Balázs Imre József irodalomtörténészek beszélgetnek.  Társszervező: Polis Könyvkiadó. Helyszín: Vallásszabadság Háza, alagsor

Szombat, december 10.
15:30 óra: Könyvbemutató: Magyar Unitárius Egyház – Történelem, szellemiség, örökség. A könyvet bemutatják Bálint Róbert, Furu Árpád, Gyerő Dávid, Kovács István, Kovács Sándor, Rácz Norbert Zsolt. Társszervező: Magyar Unitárius Egyház. Helyszín: Vallásszabadság Háza, alagsor

17 óra: Könyvbemutató: Botházi Mária: Fűnyíró a Tündérkertben. A szerzővel P. Kristály Bea rádióműsor-szerkesztő beszélget. Társszervező: Koinónia Kiadó.

18:30 óra: Könyvbemutató: Virginia Sol: Az utolsó mesemondó. A szerzővel Rostás-Péter Emese, a kötet szerkesztője beszélget. Társszervező: Polis Könyvkiadó.

 

Vasárnap, december 11.

18 óra: Tombolajegyek sorsolása

Az eseményt az IDEA Könyvtér és az Exit Kiadó szervezi, együttműködve a Napsugár Kiadóval.
A rendezvényt a Kolozs Megyei Tanács, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, az Idea Alapítvány és az Idea Plus támogatja.

Médiapartnerek: Agnus Rádió, Erdélyi Napló, Erdélyi Figyelő, Főtér.ro, Krónika, Kolozsvári Rádió, Kolozsvári Televízió magyar adása, Maszol.ro, Paprika Rádió és Szabadság.

Az esemény honlapja:
https://ideakonyvter.ro/content/21-kolozsvari-adventi-konyvvasar-2022

Total
0
Megosztás
Előző hír

Hihetetlen, hogy kirúgnak valakit, mert magyarokat szid Romániában

Következő hír

Még a pénzhígulást sem fedezi az ígért nyugdíjemelés

Related Posts
Total
0
Megosztás