Szenilis magyarszakértők

Pilhál György Kis színes című írása a Magyar Nemzetben jelent meg, némi eligazítással megtoldva tesszük közzé:

Hogy képben legyünk a nagyvilág kacifántos dolgaiban, a kilencvenéves Charles Gati tengerentúli „magyarszakértő” és hírmagyarázó siet a segítségünkre. (Karcsi bácsi ötvenhatban választott új hazát. Akárcsak egy másik „magyar szakos” hírmagyarázó, Paul Lendvai.) A Népszavában közölt minapi véleménycikkében azt írja, Ukrajna legyőzi az oroszokat, visszaszerzi a Krím-félszigetet, a Donbászt és az elfoglalt megyéket. „A hatalmától megszédült Vlagyimir Putyin örülni fog, hogy országát csak gazdaságilag tette tönkre a háború, és egy ideig még tovább kormányozhat.” Azt is megtudjuk, hogy Putyinnal Orbán Viktor Magyarországa is veszíteni fog, hacsak nagyon gyorsan nem békül ki az ukránokkal. Ellenkező esetben ugyanaz a sors vár rá, mint Horthy Magyarországára anno, amely túl későn és túl ügyetlenül próbált meg különbékét kötni az angolszászokkal.

Gati

Mr. Gati nem először elmélkedik a magyar kormányfő sorsáról. 2012-ben egy interjúban a riporter kérdésére – Hogyan lehetne megbuktatni Orbán Viktort? – több változatot is felsorolt (csak a legjópofábbakat említem): „IMF- és EU-kölcsön hiányában az ország gazdasága legatyásodik, százezres tüntetések jönnek, Orbánt lemondatják, majd az új kormány munkába állít néhány igazi szakembert, például Bokros Lajost.” Ha így sem bukik meg, tette hozzá Karcsi bácsi, akkor kitör a polgárháború… De csak a röhej tört ki.

Lendvai

Milyen érdekes, hogy bennünket, „eltévelyedett báránykát” mindenki jó útra akar terelni. Hol az osztrák sógorok, hol a szovjet továrisok, újabban meg a tengerentúliak. (Most speciel Pressman juhászt küldték a nyakunkra.)

*

Charles Gati (1934, Budapest, apja neve Gáti Andor, szül. Gottlieb) amerikai politológus, Toby Trister Gati orosz zsidó származású CIA-ügynök, volt államtitkár férje, George Soros (1930, Budapest, szül. Schwartz) egyik főembere.

Paul Lendvai (1929, Budapest, apja neve Lendvai Andor, szül. Leimdörfer) zsidó származású osztrák újságíró, televíziós műsorvezető.

Bokros

Bokros Lajos (Budapest, 1954) kommunista, majd szocialista, végül ultraliberális közgazdász, a Horn-kormány második pénzügyminisztere, a magyar gazdaság felforgatója, a „kőbaltás miniszter”.

David Pressman (1977) homoszexuális zsidó amerikai jogász, korábbi kormányhivatalnok, 2022 óta az USA budapesti nagykövete.

 

Pressman
Total
0
Megosztás
Előző hír

Székelyudvarhelynek van saját pártja, az RMDSZ „hadat üzent”

Következő hír

Románia és Magyarország – a GDP-n túl

Related Posts
Total
0
Megosztás