Templomavatás volt Székelyudvarhely központjában

Természetesen nem egy új istenházát húztak fel és adtak át rendeltetésének a székely anyaváros főterén, hanem az elmúlt évek során teljesen felújított, a 18. század végén épült belvárosi református templom avatóünnepségét tartották meg ma.

Az eseményen számos világi és egyházi vezető is részt vett. Az ünnepi hálaadó istentiszteleten Kató Béla erdélyi református püspök hirdetett igét. „Ezen templom felújítása azért volt lehetséges, mert egy egész nemzet akarta. (…) Ezért kell most Isten előtt hálát adjunk” – mondotta egyebek mellett.

Pitó Zsolt helyi lelkipásztor beszélt a felújítás folyamatáról és mondott köszönetet a támogatóknak, elsősorban a magyar kormánynak. A továbbiakban többen is szót kaptak, köztük volt Kásler Miklós, az előző magyar kormány tagja, Gálfi Árpád polgármester, Tőkés Zsolt egyházkerületi főgondnok és Szécsi Mózes gyülekezeti gondnok is.

Délután a felújított belvárosi református templomban tartották meg Pitó Zsolt, Soós Tímea Zsuzsanna és Ferkő Andor lelkipásztorok beiktatási istentiszteletét.

 (Forrás: Székelyhon.ro)  

Total
1
Megosztás
Total
1
Megosztás