Vágtázó (sunyi) halottkémek

Miközben az előzőleg posztolt írásból (https://www.ehir.ro/akarmibe-is-csomagoljak-a-hazaarulas-hazaarulas-marad/) bárki kiolvashatta, még az is, aki eddig nem hitte el, hogy a magyarországi balliberális média szint teljes egészében idegen érdekek szolgálatában állva folytat gátlástalan propagandát minden ellen, ami a kétharmados többséggel sokadjára megválasztott nemzet-polgári kormányzathoz köthető, aközben ennek a destruktív zsoldosmédiának a nyúlványai átnyúlnak a határok fölött is, az utódállamokban élő magyar nemzeti közösségek életét mételyezve.

A hírhedt Telex.hu-nak az erdélyi alteregója, a Transtelex.ro nevű portál egyszerre testesíti meg a balliberális gátlástalanságot és manipulációt, valamint a szakmaetikai züllést. Csak egy legutóbbi példa: hetek óta csámcsognak azon, hogy az Erdélyi Médiatér Egyesülethez tartozó lapok nyomtatott változatai megszűntek a 2022-es év lejártával, de egyetlen szóval sem voltak képesek és hajlandók hozzátenni, hogy mindegyik kiadvány megmaradt és tovább él, a digitális térben, az interneten. Kárörömüket sem leplezve közöltek terjedelmes (értsd: szófosó, semmitmondó, önismétlő) összefoglalót az év végén Ma búcsúztak a Fidesz erdélyi sajtóbirodalmához tartozó, bebuktatott nyomtatott lapok címmel, válogatott hazugságokkal és személyeskedő támadásokkal megspékelve, légbőlkapott adatokkal körítve, dehonesztáló jelzőkkel „súlyosbítva” egyetlen mondanivalójukat: Orbán Viktorék már nem támogatják a határon túli magyarokat. Bezzeg Gyurcsány Dobrevék a lelküket is odaadnák az erdélyi magyaroknak, ha visszajöhetnének…

Egy gyors zárójel: ezek a transztelexesek ugyanazok, akik a Markó-féle RMDSZ zsoldjában állva gerjesztették és terjesztették a Transindex nevű ártalmat mindaddig, amíg a Kelemen-féle RMDSZ nem döntött úgy, hogy éljenek meg a saját rosszindulatukból. Mire ők gyorsan átszálltak a Soros-médiabirodalom bárkájába.

Bárka? Inkább luxusjacht. Dollárpapa emberei úgy jelentették be a Krónika, a Székelyhon, a Székely Hírmondó, az Erdélyi Napló, a Heti Hirdető és a Nőileg megszűnését, hogy csak félszájjal tették hozzá, hogy senki se értse: „a printek” szűnnek meg. Vagyis mindegyik felsorolt orgánum létezik, továbbra is elérhető-olvasható, csak épp nem papíron, hanem képernyőn (számítógépen, laptopon, okostelefonon). Mégpedig itt: Kronika.ro, Szekelyhon.ro, Hirmondo.ro, Erdelyinaplo.ro, Noileg.ro. (A hirdetési újság helyett máris megjelent egy gyaníthatóan RMDSZ-es hátterű politikai hetilap Heti Hírmondó néven…)

Képmutató ajvékolással sulykolták alattomos cikkükben a transztelexesek, hogy minden magyarázat és különösebb ok nélkül állt le az említett hat periodika nyomtatása. De saját dugájukba dőltek, mert aztán hosszú bekezdésekben idézték azokat az írásokat, amelyekben a lapok szerkesztői elköszöntek az újságolvasóktól, s amelyekben szépen megmagyarázták – egyenként és egybehangzóan –, hogy milyen körülmények és megfontolások vezettek az előállt helyzethez. Óvatlanul még azt is benne hagyták a cikkükben, amit az egyik főszerkesztő így foglalt össze: az ukrajnai háború és az Oroszország elleni EU-szankciók a papír, az üzemanyag és a székházak fenntartási költségeinek emelkedéséhez vezettek, a bukaresti kormány a részmunkaidősökre vonatkozó, a lapkézbesítők bérét érintő jogszabály-módosítás miatt ellehetetlenítette az önerős lapterjesztést, ráadásul az állami román mamutvállalat, a posta képtelen volt tisztességes munkát végezni! Hol van itt, ebben a magyar kormány és Orbán Viktor, transzba esett elvtársak?

Innentől már merő aljasság volt eljutni a kiókumlált végkicsengéshez: „a teljes függőségi helyzetbe sodort lapokat éppen azok véreztették ki, akik az erdélyi magyarság iránti elköteleződésüket lépten-nyomon hangoztatják”. Mert ha ez a magyarországi tulajdonosokra vonatkozik, akkor ez ocsmány csúsztatás. Ugyanis akik a felsorolt hat sajtóorgánum kinyomtatásának pénzelését leállították, azok úgymond birtokon belül cselekedtek: a saját maguk által létrehozott vagy a megszűnéstől megmentett és tovább működtetett médiaműhelyek sorsa fölött döntöttek. A kényszerítő körülmények hatására.

A Transtelex arról sem ejtett egyetlen szót sem, hogy a romániai magyar sajtónak a román állam által eltartott, illetve a kisebbik román kormánypárt, az RMDSZ felügyelete alatt működő részét semmiben sem érintette ez az „összeomlás”, még kevésbé a Soros-birodalomhoz köthető médiát. Ezekre ugyanis van „igény”, és van hozzájuk rendelt pénz, paripa, fegyver…

R. B. M.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Akármibe is csomagolják, a hazaárulás hazaárulás marad

Következő hír

Így szabadulhatunk meg a horvát kunától

Related Posts
Total
0
Megosztás