A baloldal most az adóreform ellen hergeli a népet Magyarországon

A baloldal szerdán ismét tüntetést szervezett a Parlament elé a Kossuth térre a kisadózó vállalkozások tételes adója, vagyis a kata módosítása miatt. Az Országgyűlés kedden fogadta el a módosítást annak érdekében, hogy megszüntessék a visszaéléseket és az illegális foglalkoztatást.

Az Országház előtt mintegy ezres tömeg gyűlt össze tegnap, amely aztán végigbalhézta Pestet. A megmozdulást a Gyurcsány–Dobrev-féle Demokratikus Koalíciós szatellitpártja, a Momentum Mozgalom és annak a közelmúltban megválasztott elnöke, Gelencsér Ferenc hívta össze, aki szerint a kormány azért nem tud magyarázatot adni arra, miért fogadtak el egy nap alatt egy mintegy félmillió embert érintő törvényt, mert a kormánytagok maguk sem értik a jogszabályt. Kiemelte: össze kell fogniuk a civileknek, a vállalkozóknak, az egészségügyi dolgozóknak és a rendőröknek, majd felszólította Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a törvénymódosítást. Amire azért van szükség, mert bebizonyosodott: a katát számosan adóelkerülésre és adócsalásra használták, tetemes bevételektől fosztva meg az államháztartást.

A momentumos politikus arra uszította a jelenlévőket, hogy szervezzenek újabb és újabb demonstrációkat, amelyeket aztán a Soros-média kellőképpen felnagyíthat, mint tette ezt most is. A tüntetésen felszólalt Tompa Andrea kolozsvári származású író, Ésik Sándor ügyvéd, a Diétás Magyar Múzsa Facebook-oldal főszerkesztője, Para-Kovács Imre „újságíró” (aki szerint Magyarország egy dögkút), illetve Szabó-Szontágh Luca improvizációs színész és tréner.

A demonstráción részt vevők nagy hányadának fogalma sem volt róla, hogy miért és mi ellen tüntetnek, de a kormányellenes „forradalmi eseményen” részt vett többek között Cseh Katalin, a korrupciós ügyeiről elhíresült európai parlamenti képviselő és Potocskáné Kőrösi Anita, a széthullott Jobbik országgyűlési képviselője is, akik elvegyültek a trágárkodók között…

Bár a hivatalos tüntetés 19 órakor véget ért, a tüntetők egy része a Kossuth térről a Nyugati pályaudvar felé vonult, ahol megbénították a forgalmat. A szabályszegők között voltak a Kétfarkú Kutyapárt nevű, parlamenten kívüli viccpárt vezetői is.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Varga Judit: Egyenes magyar válaszok Brüsszelnek

Következő hír

Románia jogállamban majdnem minden rendben – Brüsszelből nézve

Related Posts
Total
0
Megosztás