Varga Judit: Egyenes magyar válaszok Brüsszelnek

Egyenes magyar válaszokat ígért Brüsszelnek Varga Judit magyar igazságügyi miniszter válaszul arra, hogy Európai Bizottság, valamint az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága (LIBE) olyan jelentést hozott nyilvánosságra, illetve fogadott el szerdán, amely elmarasztalja Magyarországot.

A miniszter Facebook-oldalán tett nyilatkozatot, amelyben megkérdőjelezte a LIBE és a jelentés előterjesztője, Gwendoline Delbos-Corfield felkészültségét. Ugyanakkor bizakodásának adott hangot a bizottságot illetően. Az Európai Bizottság éves jogállamisági jelentése nem érte meglepetésként a kormányt, amely a már jól megszokott össztűzben is a higgadt, szakmai párbeszéd pártján áll – írta Varga Judit.

A budapesti Alapjogokért Központ szerint az EP a Soros-féle nyílt társadalom hálózatával fosztaná meg Magyarországot az uniós forrásoktól. A Delbos-jelentés („Sargentini 2.0”) – túllépve az EP hatáskörein – kifejezetten arra utasítaná az Európai Bizottságot, hogy vonja meg Magyarországtól az uniós helyreállítási alapból jogszerűen járó forrásokat.

Az EU Alapjogi Ügynökségének legfrissebb jelentése, amely többek között a Soros György által finanszírozott, magukat jogvédőként és civilként aposztrofáló NGO-k riportja alapján készült, számos valótlan állítást fogalmaz meg Magyarországgal szemben és az ország működésével kapcsolatban. „Bár a jelentés a korábbi évekhez hasonlóan bizonytalan indexekre, elfogult NGO-kra és előítéletekre alapoz, fontos leszögezni, hogy a Bizottsággal folytatott tárgyalások során egyre bizakodóbbak lehetünk, ugyanis a szakmai párbeszéd most már a megoldásokra koncentrál és nem a problémákra. Mi maradunk legalapvetőbb testtartásunknál: az őszinteségnél. Hiszen őszintén beszéltünk a problémákról és most őszintén beszélünk a megoldásokról is” – fogalmazott Varga Judit. A miniszter az Európai Parlament LIBE-bizottságában elfogadott jelentésre áttérve közölte, hogy az EP eldöntötte, háborús időkben is inkább a probléma része marad a megoldás helyett.

Gwendoline

A magyar baloldallal jó viszonyt ápoló LIBE-bizottság megszavazta Gwendoline Delbos-Corfield jelentését, amelyben a hazánknak járó uniós források megvonását követelik – közölte az igazságügyi miniszter. Az EP-nél „beakadt a lemez”. Jelentésében válogatás nélkül visszhangozza a baloldal „unalomig ismételt vagdalkozásait” a tények és szakmai érvek figyelembevétele nélkül. Ez a hozzáállás igencsak megkérdőjelezi a LIBE-bizottság és Sargentini utódjának szakmai felkészültségét – írta.

„Az újdonsült Sargentini amellett, hogy egyes interjúkban hazugságokat és valótlanságokat terjeszt, még egy korrekt szakmai állásfoglalást sem képes összerakni” – fogalmazott Varga Judit egyes brüsszeli bürokraták képességeit értékelve.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Tovább tart a cenzuspropaganda

Következő hír

A baloldal most az adóreform ellen hergeli a népet Magyarországon

Related Posts
Total
0
Megosztás