A „jóléti” Romániába kívánkozik a magyar baloldal?

A Momentum nevű magyarországi minipárt EP-képviselője, Donáth Anna több hónap után lépett újra a nyilvánosság elé – ez jelen esetben a Momentum tagságát jelentette, a zártkörű rendezvényt pedig élőben közvetítették internetes felületeiken.

„A modern idők legfölöslegesebb beszédét tartotta meg ma Donáth Anna. Török Gábort is megszégyenítő, sehova sem vezető egyrészt-másrésztek hangzottak el, Dobrev Klára hanghordozásával” – értékelte az EP-képviselő beszédét Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Egyszerűen az sem derült ki a beszédéből, hogy mit akar pártja, a Momentum, és mit képvisel ő maga – mutatott rá a politológus. Donáth egyszerre bírálta a nemzeti-polgári oldalt és az Orbán-kormányt, valamint azt az ellenzéket, amelynek a Momentum is szerves része. Igaz, kritikáit elsősorban a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalícióra zúdította, amely afféle politikai kisgömböcként apránként benyeli a teljes ellenzéket.

„Le kell szállnunk a régi ellenzéki vonatról. Mert a mostani ellenzéki politikát alakító minták újra és újra fideszes kétharmadhoz vezetnek – mondta. Gyurcsány Ferencre és pártjára utalva úgy fogalmazott: szemfényvesztők hazugságokkal etetnek minket. Szerinte mostani formájában az ellenzék is csak Magyarország problémáinak része. A DK-s árnyékkormánynak azzal szúrt oda, hogy ki kell menni a fényre, mert az árnyékból nem lehet kormányt buktatni.

Az olimpiaellenes párt húzóneveként beharangozott EP-képviselő szerint a munkaalapú gazdaság helyett emberalapú gazdaság kell, és minden politikai erőnek zölddé kell válnia. Donáth szerint a munkaalapú gazdaságot, amit a kormány sikeresen kiépített az elmúlt 12 évben, le kell cserélni, mert hiába van munka, a fizetések alacsonyak, szerinte Romániában már a magyarnál magasabb fizetések és életszínvonal van. Az nem derült ki, hogy ezt a butaságot a magyarországi balliberális médiából vagy a román mélyállam információs hadviselésének magyarellenes propagandájából merítette-e. Mindenesetre tény, hogy maguk az uniós statisztikák (Eurostat) számai is egyértelműen igazolják: Románia és Bulgária minden teljesítménymutató szerint Magyarország mögött van. Dacára a két balkáni „frontországba” ömlő brüsszeli pénzeknek. Donáth EP-képviselőként igazolta azt, hogy mennyire nincs tisztában az unió ügyeivel és helyzetével.

A nő egyébként akkor kezdett el Romániával példálózni, miután a magyarországi oktatás helyzetét kárhoztatta. A momentumos politikus szerint a tanároknak az egyik legmagasabb fizetést kell adni. Új oktatási rendszert sürgetett, ami új gazdaságot is hozna. Ő inkább emberközpontú gazdaságot alakítana ki Magyarországon, mert ha tudás van, akkor minden van. Csakhogy a romániai állapotokat dicsérve ebben is mellélőtt, mert a balkáni államban a magyarországinál is kaotikusabb állapotok uralkodnak az oktatásban, újabb és újabb tanügyi törvényekről és folyton megbukó tanügyminiszterekről vált hírhedté az ország, ráadásul az oktatóknak ígért béremelések és könnyítések rendre elmaradnak vagy csúsznak.

Total
0
Megosztás
Előző hír

A tél ugyanúgy nem játék, mint a medve

Következő hír

Leült a nyomozás a megkéselt csíkszeredai taxis ügyében

Related Posts
Total
0
Megosztás