Leült a nyomozás a megkéselt csíkszeredai taxis ügyében

A székelyföldi sajtó írta meg, hogy több mint egy év elteltével sincs vádemelés a múlt tél elején megkéselt csíkszeredai taxis ügyében.

A Székelyhon.ro megkereste Horváth Csabát, azt a taxisofőrt, akit 2021. december 7-én a csíkszeredai vasútállomás közelében többen bántalmaztak, többször megkéseltek, és életveszélyesen átdöfték a tüdejét. Életét a csíkszeredai kórházban műtéttel mentették meg.

A késeléses eset után több mint egy év telt el, de még mindig nem azonosították a tetteseket. „Száz fénykép közül felismertem a támadók közül öt személyt, ez mégsem volt elég a hatóságoknak” – jegyezte meg az áldozat.

Mint mesélte, amikor történt az eset, nyomban kihívták a rendőröket, akik megérkeztek a helyszínre, és bizonyítékot gyűjtöttek, az ügyészség pedig további vizsgálatokat végzett. A Brassói út érintett szakaszán lévő térfigyelő-kamera felvételeit is ellenőrizték. A taxisok közül többen látták az esetet, azonban félnek tanúskodni. „Holott szemtanúk segítségére volna szükségünk, akár a közeli tömbházakból is, ha valaki látta, kérjük, jelentkezzen, hogy el lehessen kapni a tetteseket” – mondta a sértett.

Amúgy nem egyedi az eset Romániában. Közbeszéd tárgyát képezik az olyan esetek, amelyek az átlagemberek igazságérzetét bántják: a sajtó által nyilvánosságra hozott, rendőrségi jelentésekkel alátámasztott szándékos vagy gondatlanságból elkövetett életelleni cselekmények maradnak feltáratlanul. Az esetek többségében „fontos emberek” (állami tisztségviselők, politikusok, az erőszakszervezetek tagjai) vagy külföldre távozott egyének bűnei maradnak megtorlatlanul amiatt, hogy még vádemelési szakaszba sem jutnak el az ügyek. Vagy ha mégis, az igazságszolgáltatás bugyraiban kallódnak el…

Total
0
Megosztás
Előző hír

A „jóléti” Romániába kívánkozik a magyar baloldal?

Következő hír

A Kárpátokon túl

Related Posts
Total
0
Megosztás