A kötcsei piknikről: tények és találgatások

Szombaton 22. alkalommal rendezték meg a Balaton melletti Kötcsén a polgári pikniket a Fidesz pártalapítványa, a Polgári Magyarországért Alapítvány szervezésében. Az eseményre hagyományosan fideszes politikusok és a Fidesz-közeli szellemi-gazdasági elit tagjai kapnak meghívást. De nem csak…

Ezt az eseményt tartják a legfőbb fideszes rendezvénynek a Tusványos mellett. A zárt körű találkozó legjobban várt eseménye minden évben Orbán Viktor miniszterelnök beszéde: ez alkalommal szokta ismertetni a kormány legfontosabb, a közelebbi és távolabbi jövőre vonatkozó terveit. A beszédből általában csak kisebb részletek szivárognak ki. Ahogyan ez történt tavaly is, amikor az Európai Unió sorsa mellett többek között arról is szó esett, hogy a Fideszben tudatos generációs nevelés folyik annak érdekében, hogy az új nemzedékek akár 2060-ig is el tudják kormányozni Magyarországot.

Hogy idén pontosan miről is beszélt a miniszterelnök, egyelőre arról is csak találgatások vannak, bár az orosz–ukrán háborút, illetve annak hatásait, valamint a jövő évi önkormányzati és európai parlamenti választásokkal összefüggő feladatokat bizonyosan érintette. A helyszínen lévő sajtóforrások egybehangzóan azt mondták, Orbán Viktor beszéde „nagyon hiteles és meggyőző volt”.

Előzőleg a miniszterelnök politikai igazgatója azt mondta a rendezvényének helyet adó Dobozy-kúria előtt újságíróknak, hogy Brüsszelben változásokat kell elérni, ehhez Európában és Magyarországon is a jobboldali képviselőknek kell bizalmat kapniuk a jövő évi európai uniós választáson.

A balliberális dollármédiában rettenetes, gyomorforgató acsarkodás és mocskolódás indult be a kötcsei rendezvény előtt és alatt, övön aluli, alpári támadások kereszttüzébe kerültek a magyar politikai elit megjelent személyiségei. Mivel a Soros-média emberei nem jutottak be a helyszínre, kívülről próbáltak találgatni, versenyszerűen hergelve olvasóikat a magyar kormányzat és a Fidesz ellen. Arról viszont rendre elfelejtettek beszámolni, hogy baloldali anarchisták és provokátorok is megjelentek Kötcsén, akik megpróbálták megzavarni a rendezvényt és az arra érkező meghívottakat.

Két különösen érdekes meghívottja is volt a pikniknek: az egyik Erdő Péter bíboros, Magyarország prímása, a másik Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, volt román kormányfőhelyettes, a román hadsereg tartalékos ezredese, a román Nemzetvédelmi Kollégium évfolyamelső végzettje (2011), akinek államtitkári rangú kabinetvezetője éveken át egy bizonyos Mihaela Ioana Kaitor volt, akit a Román Hírszerző Szolgálat főiskoláján képeztek ki.

 

Total
0
Megosztás
Előző hír

Agyonlőtt román katonát találtak

Következő hír

Románia: kutakodás az asztalfiókban

Related Posts
Total
0
Megosztás