A sörről nyílik vándorkiállítás Székelyföldön

Ez sör! A sernevelőtől a sörgyárig címmel nyílik történelmi kiállítás a Székely Nemzeti Múzeum ideiglenes kiállítóhelyén, a sepsiszentgyörgyi Lábasházban november 10-én, csütörtökön 18 órától – közölte a széeklyföldi közgyűjtemény titkársága.

A budapesti Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Kunszentmártoni Helytörténeti Múzeum közös vándorkiállítása a magyarországi sörkészítés és a sörfogyasztás történetét járja körül. A látogatók a sörfogyasztási szokások mellett betekintést nyerhetnek a középkori sörkészítők, a cseh és német sörözők világába, valamint az ipari sörtermelés és a legfontosabb, ma is működő sörgyárak történetébe. A sörkészítés folyamatának bemutatásán túl a kiállítás arra is választ ad, hogy a sör elsősorban a polgárság, vagy a munkásság kedvelt itala volt-e, illetve hogyan irányították ezt a propaganda eszközeivel.

A kiállítást Török Róbert, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója, a tárlat kurátora nyitja meg. A vendégeket köszönti Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója. Közreműködnek: Demeter-Petrova Anasztázia és Demeter Miklós.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Egyértelmű, hogy a Nyugat provokálta ki az ukrajnai háborút

Következő hír

Amerikai választások – bejelentések

Related Posts
Total
0
Megosztás