Az a botrány, ahogy írnak

Az Origo.hu című budapesti, kormánypárti bulvárportál egyszerre érzéketlen és arrogáns, illetve félrevezető és szakmailag etikátlan címmel tálalt egy teljesen semleges tényt. A Döntött a romániai magyar botránybíróról az UEFA cím azt sugallja, hogy valamilyen elmarasztaló döntés született Kovács Istvánról az európai labdarúgó-szövetség vezetőségében, illetve hogy a nagykárolyi játékvezető valamilyen botrányba keveredett.

Holott a tények makacs dolgok, hiszen a továbbiakban az Origo szárazon közli, hogy „az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kedden nyilvánosságra hozta a nyári, németországi Európa-bajnokságon mérkőzéseket vezető játékvezetők névsorát, amelyben a romániai magyar Kovács István is megtalálható.”

A továbbiakban azzal sikerül hitelteleníteni magukat, hogy a játékvezető működésével elégedetlen „kárvallottak” légből kapott panaszait veszik elő, miközben a szakmai fórumok egyöntetűen kifogástalannak, a szabályoknak megfelelőnek minősítették Kovács nemzetközi és a romániai működését. Ez vonatkozik a Bajnokok Ligája barcelonai negyeddöntőjére éppúgy, mint a bukaresti és sepsiszentgyörgyi „futballvállalkozók” bírálataira is.

Az Origo.hu – a malíciózus címadás után – azt is kénytelen elismerni, hogy ma a román és magyar kettős állampolgár Kovács István az egyik legjobban értékelt játékvezető az európai labdarúgásban, tehát természetes, hogy ott lesz a németországi Eb 19 fős bírói keretében.

Annál furcsább azonban, hogy egy nem európai, mégpedig az argentin Facundo Tello számára is lehetőséget adnak majd a tornán, amit az UEFA-nak a dél-amerikai szövetséggel meglévő együttműködésével indokoltak.

A 2024-es foci-Eb játékvezetői kerete: Artur Soares Dias (portugál), Jesús Gil Manzano (spanyol), Marco Guida (olasz), Kovács István (romániai), Ivan Kruzliak (szlovák), Francois Letexier (francia), Danny Makkelie (holland), Szymon Marciniak (lengyel), Halil Umut Meler (török), Glenn Nyberg (svéd), Michael Oliver (angol), Daniele Orsato (olasz), Sandro Schärer (svájci), Daniel Siebert (német), Anthony Taylor (angol), Facundo Tello (argentin), Clément Turpin (francia), Slavko Vincic (szlovén), Felix Zwayer (német).

A 17. Európa-bajnokságot 2024. június 14. és július 14. között rendezik meg Németországban, ezen mind Magyarország, mind Románia válogatottja részt vesz.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Az aradi Szabadság-szoborral kampányol az RMDSZ

Következő hír

A rendszerváltás mint tananyag

Related Posts
Total
0
Megosztás