Drulă a Greblă azonnali menesztését követeli

Az Állandó Választási Hatóság (AEP) elnöke, Toni Greblă azonnali menesztését követeli Cătălin Drulă. A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke szerint a közelmúlt történelmének legnagyobb választási csalása történt Romániában a vasárnapi választásokon.

Drulă azt sérelmezi mai Facebook-bejegyzésében, hogy a “PSD-PNL-maffia” megtagadja a fővárosi első és második kerületben leadott szavazatok újraszámlálását, dacára annak, hogy egyértelműek a csalásra utaló bizonyítékok. Az USR elnöke szerint Toni Greblă, az Állandó Választási Hatóság elnöke nem más, mint a PSD-PNL-kormány marionettje, akit Marcel Ciolacu és Nicolae Ciucă, a két pártelnök eszközként használ a választások elcsalására.

Az ellenzéki liberális politikus azt írta, az USR nem fogja engedni, hogy a PSD és a PNL vezetői által létrehozott korrupt rendszer manipulálja és ellopja a szavazatokat. Állítása szerint Toni Greblă tudtával hamisítanak meg választási jegyzőkönyveket, ezért az AEP elnökének le kell mondania. Greblănak és mindazoknak, akik odatették, meg kell lakolniuk ezért a folyamatban levő csalásért és azért, mert az emberek elvesztették a választásokba vetett bizalmukat – írta Cătălin Drulă parlamenti képviselő, aki a választások másnapján lemondott pártja vezetéséről a gyenge eredmények miatt. Ugyanakkor annak kifejtésével is adós maradt, hogy miként tudná az USR megakadályozni a kormányzó maffiát a szavazatlopásban…

A kommentelő polgároknak rögtön eszükbe jutott Sztálin örökérvényű mondása: „Nem az a lényeg, hányan szavaznak az emberre, hanem hogy ki számolja a szavazatokat.”

Egyébként a romániai demokrácia és pluralizmus „fejlettségét” és állapotát híven jelzi az a tény, miszerint a balkáni országban az önkormányzatok 5%-ban egyetlen jelölt „versenyzett” a polgármesteri tisztségért. Az különösen kínos, hogy ezeknek a zöme Székelyföldön, azaz Kovászna, Hargita és Maros megyékben található.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Alvilági emberölési ügy Nagyváradon

Következő hír

Árnyékkormányból árnyékellenzék lett a választások után Magyarországon

Related Posts
Total
0
Megosztás