Dühödten kampányol a magyarországi baloldal az uniós pénzek megvonásáért

Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára, a korrupciós botrányt okozó Cseh Katalin, Karácsony Gergely és Hadházy Ákos is mindent elkövetett az elmúlt években, hogy megvonják az uniós forrásokat Magyarországtól csak azért, mert a magyar emberek nem nekik szavaztak bizalmat április 3-án.

A balliberálisok azt állítják, hogy csak a mostani jobboldali-nemzeti kormánynak igyekeznek ártani az áskálódásukkal, de a fürdővízzel kiöntenék a gyereket is: valójában az egész magyarországi társadalmat, sőt az egész nemzetet támadják.

Idézzük fel: Magyarországot elítélő jelentést fogadott el még július 13-án az Európai Parlament balliberális többségű állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottsága (LIBE), amelyben a Gwendoline Delbos-Corfield zöldpárti EP-képviselő által jegyzett dokumentum azt kéri az Európai Bizottságtól, hogy egyelőre ne hagyják jóvá a magyar helyreállítási tervet – olvasható az Origó cikkében.

Az EP LIBE bizottsága szerint ki kell zárni a finanszírozásból azokat a magyar kohéziós programokat, amelyek hozzájárulhatnak az uniós forrásokkal való visszaéléshez vagy a jogállamiság megsértéséhez. A LIBE javasolta továbbá, hogy az Európai Unió Tanácsa is állapítsa meg: Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata. A jelentéstervezetet az Európai Parlament következő, szeptember 12–15. között Strasbourgban tervezett plenáris ülésén vitatják meg, plenáris szavazást is tartanak róla.

Két hét múlva tehát ismételten Magyarország baloldal általi megbüntetése lesz a napirenden az EP-ben. Fontos azt is megemlíteni, hogy míg hazai színtéren az ellenzéki politikusok látszólag zászlajukra tűzték a pedagógusok ügyét, a valóság mégis az, hogy az EU-ban ahol csak tudnak, ott a források Magyarországtól történő megvonásáért kampányolnak, ezzel valójában saját politikai haszonszerzésük előmozdításával ellehetetlenítve az említett ágazati béremelések megvalósulását.

 

A Magyarország megbüntetését szorgalmazók közül kiemelkedik Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára, a kriptokommunista néhai Apró Antal unokája. Már 2020 májusában, a koronavírus-válság kellős közepén azt mondta, végre el kell fogadni azokat a szabályokat, melyek az „antidemokratikus kormányokat” kizárják az uniós források felhasználásából. Majd pedig 2021 februárjában azt közölte, hogy „mai felszólalásomban azt kértem az Európai Bizottságtól, hogy az ilyen kormányok helyett a pénzt inkább adják közvetlenül az önkormányzatnak és civil szervezetnek”. Júliusban pedig teljesen nyíltan azt mondta, hogy amíg Orbán Viktor és kormánya ezt a politikát folytatja, azaz, amíg Orbán Viktornak hívják Magyarország miniszterelnökét, egy fillér európai uniós támogatás nem fog érkezni az Orbán-kormány által szétosztható keretekből.

Gyurcsányé ezt követően sem állt le, és 2021 decemberében azt mondta, hogy végre olyan következménye lesz a magyar kormány demokratikus értékeinket romboló politikájának, ami igazán fájni fog Orbánnak: ha nincs jogállam, nem lesznek uniós források sem: „Macron elnökkel folytatott megbeszélésünk után bátran kijelenthetjük, hogy a francia soros elnökség alatt bevezetik a jogállamisági mechanizmust.”

Dobrev Klára folyamatosan azon dolgozott, hogy a magyar embereknek jogosan járó pénzeket ne fizesse ki Brüsszel, csupán azért, mert a magyar választók nem a Gyurcsány-pártot hatalmazták fel kormányalakításra. Érdemes azt is felidézni, hogy még EP-képviselővé választása előtt azt mondta, barátokat és szövetségeseket gyűjtve meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a pénzek jelentős része a kormányt kikerülve, független uniós testületek döntése alapján, közvetlenül menjen önkormányzathoz, civil szervezetekhez vagy például a Kádár-kor dinoszauruszaival megtűzdelt Magyar Tudományos Akadémiához.

Mindezek mellett szintén még 2019-ben mondta azt, hogy a korrupció visszaszorítása érdekében az Európai Uniótól kapott támogatásokat a jövőben ne a magyar kormányzat, hanem független európai intézmény ossza ki és felügyelje.

Gyurcsánynéhoz hasonlóan Cseh Katalin is – akinek köre egyébként nagyon súlyos korrupciós ügyben érintett – folyamatosan a magyar emberek megbüntetése mellett kampányolt. Még EP-képviselővé választása előtt azt mondta, az európai pénzek osztása feletti jog legyen jogállamisági kritériumokhoz kötve; amelyik kormány ezeket megsérti, azok helyett közvetlenül az EU ossza a pénzt. Szerinte az EU jelenleg nem tudja biztosítani a jogállamiság kritériumait mindenki számára. Ezt a hiányosságot meg kell oldani: ne osszon uniós pénzt az a kormány, amely nem tudja biztosítani az átlátható, értékteremtő pénzköltés feltételeit. „Én például semmilyen formában nem támogatnám, hogy a magyar állampolgárok és vállalkozók elbukják az EU-s pénzeket, ezért mondjuk, hogy a problémás kormányoktól vonják el a pénzosztás jogát” – fejtegette némiképp zavarosan.

Majd pedig 2022 elején már mint EP-képviselő nyíltan fenyegetőzött: „A mechanizmust azért hoztuk létre – tudom, mert egyedüli magyar EP-képviselőként én is ott ültem a tárgyalóasztalnál – hogy megvédjük közös, európai értékeinket a közösségünkön belül, hogy az uniós forrásokon ne a markukat tartó oligarchák és a pénzéhes kormányközeliek gazdagodjanak –, használjuk hát ezt az eszközt! […] Ne feledjük: 46 nap múlva, április 3-án Magyarországon választások lesznek, aminek a tétje egyértelmű. Ha Orbán Viktor marad kormányon, akkor a magyar emberek és a magyar gazdaság nem fog tudni hozzájutni az őket megillető forrásokhoz.”

A magyar embereket támadó kórusból természetesen Karácsony Gergely, a semmihez sem értő budapesti főpolgármester sem maradt ki. 2021 májusában azt mondta, ha az Orbán-kormány továbbra sem hajlandó az egyeztetésre, és arra készül, hogy nem megfelelően költi el a forrásokat, „élünk az uniós jog biztosította lehetőségünkkel, hivatalos panasszal élünk az Európai Bizottságnál, amely dönthet úgy, hogy a tervek átdolgozására és egyeztetésre kötelezi a kormányt”. Majd pedig júniusban arról számolt be, hogy „volt egy javaslatom: létrehoztunk egy széles önkormányzati szövetséget annak érdekében, hogy azoknál a tagállamoknál, amelyek alapvetően megsértik az uniós alapértékeket, a kormányokat büntessék, ne az embereket, és közvetlenül kapják meg az EU-s pénzeket az állampolgárok, a vállalkozások, az NGO-k, a helyi önkormányzatok”.

Érdemes még felidézni az áprilisi választáson totálisan megbukott baloldali pártszövetség egy 2022-es februári közleményét is. „Az Európai Bíróság döntése után áprilisban már az uniós forrásokról is döntenek a választók. Egyértelművé vált, hogy az Orbán-kormány antidemokratikus működése miatt mostantól minden egyes magyar állampolgárnak súlyos, konkrétan forintosítható árat kell majd fizetni. Amennyiben a Fidesz győz, akkor nem fogunk hozzájutni a magyar embereket, a magyar gazdaságot megillető forrásokhoz.”

A nyilatkozat alapján teljesen világos, hogy a baloldali pártok legfőbb célja, hogy egyetlen forintnyi uniós forrást se kapjon Magyarország, mert nem ők vannak hatalmon. És persze ne feledkezzünk meg az eddig a Fideszt, LMP-t, Momentumot eláruló eszelős

állatorvosról, Hadházy Ákosról sem, aki idén júliusban azon dühöngött, hogy „az EU meg a legnagyobb marha, ha ezek után egy kanyi vasat is ad anélkül, hogy az EU ügyészségéhez csatlakoznánk”.

A fenti nyilatkozatok világosan bizonyítják, a baloldal megvonná az uniós forrásokat Magyarországtól csak azért, mert a magyar emberek nem nekik szavaztak bizalmat április 3-án.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Küszöbön a Pfizer és a Moderna új vakcináinak engedélyezése

Következő hír

A politikai humbug rekordfinanszírozása krízis idején

Related Posts
Total
0
Megosztás