Elképesztő drogfogás az amerikai–mexikói határon

Az arizonai (USA)  határőrök egyetlen átkelőhelyen 625 ezer fentaniltablettát foglaltak le, öt különböző ellenőrzés során – közölte hétfőn az amerikai szövetségi tagállam hatósága.

A közösségi médiában közzétett hatósági híradás szerint a Nogales kisváros melletti határállomáson talált kábítószerből mintegy 12 ezer tabletta színes cukorka-formában volt, ami különösen a gyerekekre lehet veszélyes, mert édességnek nézhetik a veszélyes szert. A hatóság emellett lefoglalt több mint 10 kiló metamfetamint és marihuánát.

A hétvégén Texasban egy autóban mintegy 85 kilogramm fentanilt találtak. Júliusban összesen több mint egy tonnányi fentanilt foglaltak le az amerikai hatóságok a mexikói határszakaszon.

Az Amerikai Egyesült Államokban az eredetileg fájdalomcsillapítóként használt fentanil évek óta terjed a kábítószerélvezők körében, a heroinnál sokkal veszélyesebb és olcsóbb. 2021-ben az USA-ban összesen 108 ezer haláleset okaként állapítottak meg kábítószer-túladagolást. Ebből több mint 80 ezret okozott a fentanil.

Total
32
Megosztás
Total
32
Megosztás