Elkezdődtek a választási machinációk Bukarestben

Máris elutasította a Egyesült Jobboldali Szövetség megalakításáról szóló jegyzőkönyvet a központi választási iroda (BEC), kizárná ezzel a regnáló hatalom a júniusi választásokból a hárompárti ellenzéki koalíciót.

Egy ma déli hír szerint a román Központi Választási Iroda elutasította a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), a Népi Mozgalom Pártja (PMP) és a Jobboldali Erő (FD) által alkotott Egyesült Jobboldali Szövetség megalakításáról szóló jegyzőkönyvet. Cătălin Drulă Temes megyei parlamenti képviselő, az USR elnöke azt mondta, a BEC döntése ellen a Legfelsőbb Ítélő- és Semmítőszéknél (ÎCCJ) fellebbeznek, és a választókat hívta a mai Egyetem téri rendezvényükre, hogy aláírásokat gyűjtsenek a június 9-i európai parlamenti és helyhatósági választásokon induló jelöltek számára.

„Az Egyesült Jobboldali Szövetség jegyzőkönyvének elutasítása a PSD kérésére Iohannis, Ciolacu és Ciucă politikai agressziója, amely az egész országnak megmutatja, hová jutott a demokrácia. Azonban megígérhetem, nem fognak megállítani minket! Milliók támogatják a jelenlegi hatalommal szembeni tisztességes alternatívát. Megvannak a megfelelő megoldásaink Románia modernizálására, és nem fognak minket akadályozni az általuk irányított intézmények svindlijei. A BEC által használt ürügy ellenére Eugen Tomac a PMP legitim vezetője, akit már 2022-ben megválasztottak, a bukaresti bíróság által hitelesített kongresszussal. Ugyanez a bukaresti bíróság 2024. február 2-án kötelezte a politikai pártirodát, hogy jegyezze be a PMP legutóbbi kongresszusának eredményét. Végrehajtható határozat, amelyet nem hajtanak végre” – idézte a News.ro Cătălin Drulăt. Az egyébként egyáltalán nem meglepő, hogy Romániában nem hajtanak végre jogerős bírósági határozatokat, az igazságszolgáltatást át- meg átszövi a korrupció és a politikai-titkosszolgálati ráhatás.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke már szombat este figyelmeztetett, hogy a szocialista-nemzeti liberális hatalmi klikk megakadályozni készül az Egyesült Jobboldali Szövetség indulását a választásokon. Az ellenzéki politikus emlékeztetett, hogy az Egyesült Jobboldali Szövetség egy olyan politikai projekt, amelybe két év munkát fektetett az USR a szövetségeseivel együtt a romániaiak milliói számára, akik valódi alternatívát akarnak a PSD-PNL és „Iohannis és Ciolacu önkényeskedő rendszerével” szemben.

Total
0
Megosztás
Előző hír

A Magyarok Világszövetsége fel van háborodva

Következő hír

A legújabb román–orosz balhé

Related Posts
Total
0
Megosztás