Elmarasztalták a hírhedt erdélyi újságírőnőt

Elmarasztalta Parászka Boróka marosvásárhelyi rádióst a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének Becsületbírósága a Krónika vezető szerkesztője által emelt panasz nyomán.

Az újságírószervezet etikai bizottsága megállapította, hogy az ismert botrányhősnő, a magyarországi dollármédia egyik kedvenc „erdélyi tudósítója”, Parászka Boróka sajtóetikai vétséget követett el, és nemcsak etikai tartása, hanem szakmai hitele is megkérdőjelezhető. (Mindkettő kérdőjeles volt már évek óta, a sorozatos botrányai miatt, ám most erről deontológiai, szakametikai határozat is született.)

Az erről szóló részletesebb tudósítás itt olvasható: https://kronikaonline.ro/erdelyi-hirek/mure-sajtoetikai-vetseget-kovetett-el-paraszka-boroka-megkerdojelezheto-a-szakmai-hitelessege. A MÚRE Becsületbíróságának vonatkozó határozata pedig itt: https://www.mure.ro/3216-2/.

A ma 47 éves nő életútja is eléggé zaklatott volt, különös vezetéknevű családja állítólag fogarasi gyökerű, de ő Gyergyószentmiklóson született, Szatmárnémetiben érettségizett, Kolozsváron, Debrecenben és Budapesten is tanult, de végül Csíkszeredában állt munkába egy kiadónál, majd Marosvásárhelyre került, 2006-ban az ő keze között múlt ki véglegesen az A Hét című hetilap. Már-már követhetetlen ívű, csapongó újságíró pályafutását mindvégig botrányok kísérték, amiket eltartói „jogvédő és tényfeltáró munkája” javára írnának, ha szakmai berkekben nem lenne köztudott, hogy Parászka Boróka valójában egy összeférhetetlen perszóna, aki ráadásul gyakran magyarellenes erők szolgálatában tűnik fel.

2012 óta áll alkalmazásban a román nemzetállami propaganda egyik fő intézményénél, a román közszolgálati rádiónál úgy, hogy elkötelezetten a balliberális kurzust képviseli mind Erdélyben, mind pedig Magyarországon, ahol a „független-objektív” Soros-médiában szapulja rendszeresen az erdélyi magyarságot, illetve a budapesti nemzeti-polgári kormányzatot.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Eltemették Szilágyi István írót Kolozsváron

Következő hír

Elképesztő: a magyar baloldal saját magát is átverte!

Related Posts
Total
0
Megosztás