Ezt nyújtják Európának az afrikai bevándorlók

Morroco’s supporters celebrate near rental e-steps set on fire in the center of Brussels, after the live broadcast of the Qatar 2022 World Cup Group F football match between Belgium and Morocco, in Brussels, on November 27, 2022. – Belgium OUT (Photo by NICOLAS MAETERLINCK / BELGA / AFP)

A holland rendőrség összesen 57 embert tartóztatott le több városban a kedd este rendbontásba torkolló ünneplések során, miután Marokkó 11-esekkel legyőzte Spanyolországot a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében. Párizsban és Brüsszelben is hatalmas volt a káosz, a rombolás. Az afrikai futballcsapat korábbi győzelme után is randalíroztak a marokkói bevándorlók Nyugat-Európában.

Amszterdamban a hatóságok csak tíz embert állítottak elő, egyet közülük azért, mert petárdát dobott egy elsősegélynyújtóra, másokat rongálás miatt vettek őrizetbe. A hét elején a németalföldi kikötőváros három nagyobb terét a rendőrség kockázatos területnek nyilvánította, ami lehetővé tette a rendfenntartók számára, hogy megállítsák és megmotozzák a járókelőket. Rotterdamban 35 embert tartóztattak le, főként a város pályaudvara környékén, petárdázás, az igazoltatás megtagadása és a rendőrség megsértése miatt.

Kedd éjjel a rendőrség arról számolt be, hogy több embert őrizetbe kellett venni, mert petárdákat dobáltak a járókelőkre. A rohamrendőrök a városközpontban is feloszlattak egy rendbontó csoportot. Ugyanott egy tűzijátékbomba is felrobbant, egy rendőr halláskárosodást szenvedett. Utrechtben egy személyt vettek őrizetbe, miután az ünneplő tömeg hirtelen a rendőrök ellen fordult a város egyik kereskedelmi negyedében. A vandál csoportok kerékpárokkal rohamozták meg a rendfenntartókat. A hágai rendőrség tíz embert tartóztatott le többek között erőszak, illetve veszélyes pirotechnikai eszközök birtoklása miatt. A városban kezdetben ünnepi hangulat uralkodott, de végül a rohamrendőröknek kellett távozásra felszólítani a szurkolókat.

Párizsban sem volt jobb a helyzet. A biztonsági erők könnygázt vetettek be, hogy szétoszlassák a „szurkolókat”, akik Marokkó győzelmét ünnepelték a Champs Élysée-n. Lille-ben is elszaabdult tegnap este a pokol a bevándorlók lakta negyedekben. De a brüsszeli rendőrség is könnygázt volt kénytelen bevetni a megvadult marokkóiak ellen.

A története legnagyobb sikerét elérő Marokkó – Kamerun, Szenegál és Ghána után – negyedik afrikai csapatként jutott nyolc közé az 1930-ban elindult világbajnokságok során. Hozzáértők szerint az észak-afrikai királyság csapata csak azért arathatott ilyen sikert, mert a spanyolok mélyen tudásuk és képességük alatt játszottak. Mindenesetre valószínűtlen, hogy Marokkó a legjobb négy közé juthatna Katarban következő ellenfele, Portugália rovására. Az afrikai csapat antipatikussá is vált a sportvilágban „szurkolóinak” viselkedése miatt. A másik három negyeddöntő: Horvátország–Brazília, Hollandia–Argentína, Anglia–Franciaország.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Folytatódik a hagymakupolás honfoglalás a Székelyföldön

Következő hír

Románia nem teljesít megfelelően

Related Posts
Total
0
Megosztás