Fél év halasztással indul a Kolozsvár-Budapest repülőjárat

Balul sült el a nagy médiahátszéllel beharangozott közvetlen repülőjárat indítás a magyar főváros és Kolozsvár között, ugyanis az nem indul meg október 15-én, ahogyan előzetesen bejelentették. Az AirConnect román légitársaság műszaki és szervezési okokkal indokolja a döntést.

„A második AirConnect repülőgép leszállításának késése és az operacionális repülési előkészületek miatt kénytelenek vagyunk 2023. március 26-ra halasztani a rendszeres járatok indulását” – olvasható a cég tájékoztatásában. A légiforgalmi vállalat a Bukarest–Budapest járatokat is csak jövő márciusban indítja.

A két nemzetközi járatra kb. 1000 utas váltott jegyet elővételben. Ők visszakapják a pénzüket, vagy később használhatják fel a jegyüket.

Az AirConnectnek jelenleg egyetlen ATR 72-600-as gépe van, s augusztusban kellett volna megérkeznie még egy ugyanolyan gépnek. A fapados társaság tájékoztatása szerint a gép leszállításától számítva három hónapba telik annak a műszaki ellenőrzése, az átfestése, valamint a Román Polgári Légiforgalmi Hatóság (AACR) által végzendő bejegyzése és ellenőrzése.

Az AirConnect honlapján Bukarest és Marosvásárhely, Nagyszeben, Nagybánya, valamint Suceava közti járatok is fel vannak tüntetve, azonban a foglalások nem működnek, tehát minden bizonnyal egyelőre ezek sem közlekednek.

Total
1
Megosztás
Total
1
Megosztás