Felgyújtotta magát a kertben

Felgyújtotta magát egy férfi a Temesvár melletti Kisgyarmatapusztán (Giarmata-Vii) szombaton, a háza mögötti kertben. Nem tudni egyelőre, hogy tette szándékos volt-e és mi áll mögötte, vagy egyszerűen baleset történt.

„Ma, 2024. május 4-én, 14:30 óra körül értesítették a temesvári rendőrséget, hogy egy kisgyarmatapusztai férfi felgyújtotta magát. A helyszínre érkezve a rendőrök megállapították, hogy a történtek valósak, ugyanis egy 53 éves férfi felgyújtotta magát a háza mögötti kertben” – közölték a hatóságok.

Mire a rendőrök és a tűzoltók kiérkeztek, a tüzet a férfi 17 éves fia és unokaöccse már eloltotta. Az áldozatot súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Az erdélyi magyar sajtó egy része azt írta, hogy „a rendőrök büntetőeljárást indítottak gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt, és vizsgálják, hogy a férfi miért gyújtotta fel magát.” Az rendben van, hogy megpróbálja a hatóság kideríteni a tett indítóokait, de hogy büntetőeljárást indítottak, az egyszerűen fogalmi zavar, hivatali bükkfanyelvi botorság. A nyomozás ugyanis a „gondatlanságból történt személyi sérülés” hátterének feltárására irányul, hiszen nyilvánvalóan nem fogják felelősségre vonni és megbüntetni az áldozatot, ha egyáltalán túléli a sajnálatos esetet…

Kisgyarmatapuszta (névváltozatok: Kisgyarmatpuszta, Szőlőtelep vagy Gyarmatszőlős, románul: Giarmata-Vii, korábban Iberlont, németül: Überland) falu a Bánságban, Temes megyében található, kétezren lakják, a második világháború után főként erdélyi, bihari és máramarosi románok költöztek be ide, ma az ő leszármazottaik alkotják a lakosság többségét, magyarok már nem lakják. Győröd (Ghiroda) községközpont egyetlen beosztott települése.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Jégkorong: egy gólon múlt a magyar feljutás

Következő hír

Hol is van az a Nyemcsof?

Related Posts
Total
0
Megosztás