Felrobbant egy tusnádfürdői lakóház

A gázrobbanás hétfőn este történt egy tusnádfürdői lakóházban, ketten megsérültek – értesítette a Hargita megyei tűzoltóság a helyi médiát

A mentőegységek nagy erőkkel vonultak ki az üdülőváros Malom utcai helyszínére: riasztották a tusnádfürdői önkéntes tűzoltókat, a csíkszeredai hivatásos tűzoltóság egységeit, de a Hargita megyei tűzoltóság operatív csoportja is kiszállt. A robbanás nyomán végül nem keletkezett nagyobb tűz.

A mentőszolgálat két sérültet talált: egy 64 éves apát. és 25 éves lányát, ez utóbbi sérülései súlyosak. Egyes információk szerint égési sérüléseket szenvedtek testük nagy kiterjedésén, de például a román állam hírügynökség szerint a férfi testének 20, a nőnek viszont 60 százaléka égett meg. A csíkszeredai kórházba kerültek egyelőre.

Helyszíni információk szerint a lakóházban vezetékes gázszolgáltatás volt, gáztűzhellyel. A háromszintes ház teljesen romba dőlt. Kisebb károk a szomszédos házakban is keletkeztek, a detonáció földrengésszerű érzést keltett a körkények lakókban.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Republikánus győzelem várható az USA-ban

Következő hír

Piros pont az EJEB-től Romániának

Related Posts
Total
0
Megosztás