Fogy a remény, hogy élve előkerülhet a magyar alpinista

Továbbra sem tudni, mi történt Suhajda Szilárddal. A békéscsabai születésű, 41 éves hegymászó, aki első magyarként oxigénpalack nélkül tervezte a Föld legmagasabb csúcsának, a Mount Everestnek (8849 m) a meghódítását, tegnap óta nem ad magáról életjelet.

Ottani idő szerint szerda reggel beszélt utoljára telefonon a családjával, és a nyomkövetője sem működik. A bennszülött serpák átfésülték a legmagasabban lévő tábor környékét, de ott nem találták. Apró reménysugarat jelentett az a hír, amely szerint azon a területen láttak egy emberalakot fent a hegyen, vagyis lehetséges, hogy az eltűnt magyar hegymászót látták. Erre azért is van esély, mert a jelenleg a hegyen lévők közül Suhajda az egyetlen, aki egyedül kísérelte meg a mászást.

Azonban a legutóbbi információmorzsa óta is eltelt szinte egy nap, friss hír pedig azóta sincs. Ráadásul Nepálban időközben beállt az éjszaka, sötétben pedig szinte lehetetlen közlekedni a hegyen. Mindez azt jelenti, hogy Suhajda Szilárdnak a második éjszakáját kellene megkezdenie a halálzónának is nevezett 8000 méter fölötti magasságban, ami semmiképpen sem jó jel.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Tőkés és Kincses optimisták – ősszel tárgyalás lesz

Következő hír

Jó előre beharangozták a Szent László Napokat

Related Posts
Total
0
Megosztás