Folytatódik az általános sztrájk a tanügyben

A román kormány emelni akar és emelni is fog a tanárok fizetésén – nyilatkozta ma a Victoria-palotában Dan Cărbunaru kormányszóvivő. Állította, hogy július 15-éig elkészül az új közalkalmazotti bértörvény tervezete, amelybe a tanügyi alkalmazottak által kért béremeléseket is belefoglalják. Addig egy kiegészítő juttatást kínálnak az oktatási rendszerben dolgozó mintegy 300 ezer személynek, elsősorban szakmai tevékenységük támogatására – emlékeztetett a szóvivő a kormány szerda esti alamizsnaajánlatára.

Közben az oktatási szakszervezetek tagjai elkezdtek gyülekezni a fővárosi Victoriei téren, ahol tüntetést hirdettek mára, és itt terveznek választ adni a kormány ajánlatára. Ami az Agerpres szerint meg is született: elutasították a kormány ajánlatát és folytatják az általános sztrájkot. Ezt Marius Nistor, a Spiru Haret Szakszervezeti Szövetség elnöke, jelentette be a tüntetésen.

Az érdekvédelmi szövetség vezetője azt mondta, a tanügyi alkalmazottak elutasították a kormány szerda esti ajánlatát. „A sztrájkunk már nemcsak a bérkövetelésekről szól, a méltóságunkért, a rendszerben dolgozók társadalmi státuszáért, tiszteletért sztrájkolunk” – fogalmazott.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Magyar kézbe a magyar sorsot!

Következő hír

Tőkés és Kincses optimisták – ősszel tárgyalás lesz

Related Posts
Total
0
Megosztás