Halál a bánsági orvvadászaton

Meghalt hétfőn egy 50 éves férfi, miután társa véletlenül meglőtte egy nem engedélyezett vadászaton a Temes megyei Alsógörbed (Crivina) település közelében.

Ez egy Lugostól délkeletre, a Temesbe ömlő Nadrág folyó völgyében fekvő település, a trianoni békeszerződés előtt Krassó-Szörény vármegye Temesi járásához tartozott, magyarok ma már nem lakják, közigazgatásilag Nadrág városhoz tartozik.

A Temes megyei rendőrség tájékoztatása szerint a először a gavosdiai rendőröket értesítette valaki a segélyhívó telefonszámon, hogy Alsógörbed közelében vadászpuskával lelőttek egy férfit. A helyszínre kiérve megállapították, hogy az 50 éves férfi meghalt, miután 56 éves vadásztársa véletlenül rálőtt. A rendőrök két vadászpuskát és több lőszert találtak és foglaltak le ott helyben.

A vizsgálat kiderítette, hogy a két férfi egy illegális vadászaton vett részt, és egyiküknek sem volt fegyvertartási engedélye. A rendőrség bűnvádi eljárást indított gondatlanságból elkövetett emberölés, a fegyvertartást szabályozó törvény megsértése és orvvadászat miatt.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Folytatódik a brüsszeli korrupciós botrány

Következő hír

Tőkés László: In memoriam Duray Miklós

Related Posts
Total
0
Megosztás