Ismét külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik Magyarországon

A külföldi finanszírozók most is háborúpárti baloldali kormányt akarnak Magyarországon – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője a magyar rádióban ma reggel.

A jelenlegi politikai viták jellemzően a háború kérdése körül csoportosulnak – mondta Kocsis, hozzátéve: míg Magyarország békét követel, Nyugat-Európa a háborúpárti álláspontot képviseli. A frakcióvezető bízik abban, hogy több európai párt is tud annyi mandátumot szerezni az európai parlamenti választáson, hogy jelentős súllyal, netán új politikai egységbe szerveződve tudják képviselni az európai érdekeket.

Kijelentette, a háború valójában nem európai érdek: „Lehet, érdeke az amerikaiaknak, érdeke az oroszoknak, bárkinek lehet az érdeke, de azt ma már mindenki kitapinthatja, hogy nem európai érdek.”

A frakcióvezető szólt arról is: 2022-ben világosan kiderült, hogy a magyar politika baloldalát külföldről finanszírozzák, majd emlékeztetett: maguk a részvevők is elismerték, következményei is lettek, de nem valószínű, hogy abbamaradt volna, ma is kitapintható az a háborúpárti retorika a magyar baloldalon is, ami Nyugat-Európában. Úgy vélekedett, amit egy új „messiás” megjelenésével a baloldali paletta átalakulásában látunk, azt már láttuk, 2022-ben Márki-Zay Péternek hívták, most éppen „egy másik Péter van, de a recept ugyanaz”.

A mögöttük állók szándékai, a külföldi finanszírozók céljai ugyanazok: a jelenlegi, háborúellenes magyar kormány megbuktatása vagy meggyengítése – mondta Kocsis Máté, hozzátéve, a parlament a szuverenitásvédelmi törvénnyel büntetőjogi és adminisztratív akadályokat állított fel, de a külföldi finanszírozók mindent meg fognak tenni a szabályok kijátszásáért. Ezen módszerek tárháza végtelen, minden ellen nem lehet védekezni – jegyezte meg.

Hozzátette, akik most az új baloldali szereplők mögött állnak – Bajnai Gordon, Ficsor Ádám, a régi „datadatos” világ, plusz azok, akik a dollárokat behozták a 2022-es kampányba –, ismét felbukkantak, és ugyanazt a struktúrát, amit a régi kampányban a baloldali pártok mögé felépítettek, most áttették máshova. „Külföldi befolyásszerzési kísérlet zajlik ismét, aminek a célja nem egy ember felépítése, aki bosszúból csak a saját pecsenyéjét sütögetve politizál, hanem sebet ejteni a magyar kormányon, hogy előbb-utóbb, de inkább mielőbb fel tudjanak állítani egy háborúpárti baloldali kormányt Magyarországo”n – mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Frusztráltak a románok a teljes jogú Schengen-tagság blokkolása miatt

Következő hír

Az RMDSZ elnöke vagy tehetetlen, vagy cinkos

Related Posts
Total
0
Megosztás