Kettős gyilkosság Dél-Erdélyben

Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték kedden a Brassó megyei Törcsvár (Bran) községhez tartozó Simon településen elkövetett kettős gyilkosság gyanúsítottját, P. I. D.-t. A férfit hétfő este vették őrizetbe a lakásán végzett házkutatás után. Azzal gyanúsítják, hogy meggyilkolta a szomszédjában lakó unokatestvérét és annak feleségét egy telekvita miatt.

Cristina Ciolacu, a brassói törvényszék elnöke szerint a gyanúsított hivatalból kinevezett ügyvédjén keresztül fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen. A román sajtó először arról írt, hogy egy házaspárt gyilkolt meg a férfi testvére, de később kiderült, hogy nem testvér, hanem unokatestvér a gyanúsított.

A meggyilkolt 38 éves férfi mentőorvos, 32 éves felesége orvosi asszisztens volt, alig egy éve voltak házasok, gyermekük nem volt.

A házaspárt hétfő reggel találta meg holtan simoni házukban a férfi apja, állítólag baltával verték szét a fejüket. A szomszédok szerint ezt megelőzően kemény szóváltások voltak az unokatestvérek között.

Simon falu a trianoni békeszerződés előtt Fogaras vármegye Törcsvári járásához tartozott 1122 lakossal, melyből 1083 volt román. Ma 1200-an lakják, mind románok.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Ma helyezték örök nyugalomra Duray Miklóst Losoncon

Következő hír

„Romániában állampolitikává vált a magyarellenesség”

Related Posts
Total
0
Megosztás