Magyarul üzent Sorosnak a tévében egy amerikai műsorvezető

„Gyere ide Los Angelesbe és mondjad el ezt azoknak a családoknak, akik elvesztették fiaikat, lányaikat, apjukat, anyjukat!” – mondta Steve Hilton, a Fox News műsorvezetője magyarul a csatorna Next Revolution című műsorában, üzenve ezzel a liberális ügyészeket támogató Soros Györgynek.

Soros György neve az amerikai közéletben sem cseng ismeretlenül, a milliárdos tőzsdespekuláns mostanság azzal kerül be leginkább a hírekbe, hogy USA-szerte komoly összegekkel támogatja a liberális nézeteket valló és az elítélt bűnelkövetők minél gyorsabb szabadon bocsátását a zászlajukra tűző ügyészek megválasztását. Talán kevésbé köztudott, hogy az Egyesült Államokban választáson dől el, hogy kiből lehet az adott város vagy megye ún. kerületi ügyésze (district attorney), azaz a közvádló.

A Fox News említett műsorában a magyar származású Steve Hilton azután foglalkozott a témával, hogy a közelmúltban Soros György egy a Wall Street Journalban megjelent cikkben írt arról, hogy miért támogatja az általa egyszerűen csak „reformernek” nevezett ügyészeket.

Az hozzátartozik a történethez, hogy Sorosnak azért kellhetett véleménycikkben kiállni az igazáért, mert az utóbbi időszakban több olyan városban is komolyan megnőtt a bűncselekmények száma, ahol az általa pénzelt ügyészeket választották meg a szavazók.

Hilton szerint „bár az egyik támogatottja – Chesa Boudin – már ki lett ebrudalva, miután még a túlnyomóan liberális San Francisco szavazói is visszahívták az állásából, egy másikra – George Gascón – pedig hasonló sors vár Los Angelesben, Soros továbbra is azt állítja, hogy ez a biztonságot és igazságosságot egyaránt célzó program a józan észen és a bizonyítékokon alapul. Azt állítja, hogy népszerű és hatékony. Mennyire arrogáns és a valóságtól elrugaszkodott fanatikusnak kell lenni, hogy valaki ilyet mondjon? Micsoda sértés ez a beavatkozása miatt áldozattá váló emberek és a családjuk felé!” Ezzel arra utalt, hogy a liberális ügyészek és bírók előszeretettel mentik fel vagy bocsátják szabadlábra a súlyos, erőszakos, életellenes cselekményeket elkövető bűnözőket Amerikában.

A műsorvezető hozzátette: „Ahelyett, hogy cikkeket írogatnál a milliárdos erődöd biztonságából, figyelj oda arra, amit egyik magyarként mondok egy másik magyarnak.” Innentől Steve Hilton magyarul folytatja: „Gyere ide Los Angelesbe, és mondjad el ezt azoknak a családoknak, akik elvesztették fiaikat, lányaikat, apjukat, anyjukat!”

A brit-amerikai állampolgár Steve Hilton már az Egyesült Királyságban született, miután szülei 1956-ban kivándoroltak. Édesapja eredeti neve Hircsák István, amit vélhetően a kiejtési nehézségek miatt változtatott Angliában Hiltonra. A Fox News műsorvezetője korábban David Cameron konzervatív brit miniszterelnök politikai főtanácsadója volt.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Mától visszakérhetik a pénzüket a PLF miatt megbírságolt állampolgárok

Következő hír

„Tananyagba kívánkozó” könyv újrakiadása

Related Posts
Total
0
Megosztás