Megint kilógott a lóláb

Az Alapjogokért Központ jogi elemző- és kutatóintézet főigazgatója, Szánthó Miklós írta az egyik közösségi hálón megosztott bejegyzésében, hogy az Európai Parlament által elfogadott Magyarország-ellenes jelentést – amit Gwendoline Delbos-Corfield franciaországi EP-képviselő, a Zöldek/Európai Szabad Szövetség képviselőcsoport alelnöke, az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága tényfeltáró delegációjának vezetője a saját neve alatt nyújtott be – az amerikai magyar zsidó spekuláns, Soros György propagandahálózatában fogalmazták meg. Alább idézzük a leleplezést.

Ne legyenek kétségeink: ismét a Soros-hálózat ítélte el Magyarországot. Gwendoline képviselő egyik „felkészítője” – az OSF, a Helsinki, az Amnesty, a Transparency stb. mellett – a szintén a nyílt társadalom hálózatához tartozó Human Rights Watch volt, ezt a képviselő Európai Parlamenti adatlapjáról tudhatjuk. Ez a szervezet régóta azt állítja, hogy Magyarország nem demokrácia többé. 2020-ban arról írtak cikket, hogy Magyarországon „10 millió ember él önkényuralom alatt”.

A HRW „szakértői segítséget” nyújtva végig manipulálta a folyamatot Gwendoline képviselőn keresztül a saját, nyílt társadalom utópiájának megfelelő narratíva szerint. És hol volt a legnagyobb visszhangja a Soros-szervezetek diktálta EP-s mesedélutánnak? Igen: a Soros fizette hazai médiában (444, Telex). És kik szavazták meg a jelentést? Annak a magyarországi baloldalnak az EP-képviselői, mely baloldal kampányát a szintén a nyílt társadalomhoz tartozó Action for Democracy finanszírozta.

Az már csak apró adalék, hogy a „választási autokrácia” kifejezés, csakúgy mint korábban a „hibrid rezsim”, mind Soros-finanszírozta politológusok agyszüleménye – onnan került át szakértői tanulmányokba, onnan a progresszív médiába, onnan a Gwendoline asztalára tett „szakértői” összefoglalókba, majd most Gwendoline képviselőasszony hazug jelentésébe.

Ceterum censeo: a Soros-fizette NGO kitalálja az aktuális szófordulatokat, ezt szakértői anyagként beviszi az Európai Parlamentbe, ott a képviselő beírja a jelentésébe, aztán megszavaztatják az EP-vel. Vagyis továbbra is felhatalmazás és a számonkérhetőség terhe nélkül működő „civil szervezetek” gyakorolnak nyomást az Európai Parlamentre, és ez egyszerre legitimációs és demokráciaprobléma. Ugyanis a nemzeti kormányainkat legritkább esetekben négy évente elszámoltathatjuk a szavazatainkkal: dönthetünk, hogy folytassák, vagy menjenek. Soros NGO-i tekintetében senkinek sincsen ilyen lehetősége, és felhatalmazást sem nyújtott számukra senki, hogy nemzeti belügyekbe avatkozzanak önkényesen. Aki nem érti, hogy mi a probléma a Soros-szervezetek nyomásgyakorlásával, az nem érti a felhatalmazás és a törvényes legitimáció demokratikus játékszabályait. Ha ezek elvesznek, akkor NGO-zsarnokság és álcivil diktatúra vár ránk. Ezért kell minden erőnkkel hazánk szuverenitását védeni Soros György szervezeteivel szemben is.

Mert tisztán látszik, hogy a szerdai, Európai Parlamentben megrendezett fikciós mesedélután és a hazánkat érintő súlyos és hazug vádak azt bizonyítják, Soros György a fejébe vette: ha Orbán Viktor megbuktatása nem sikerül a magyar választások bőkezű befolyásolásával – Márki-Zay, a DatAdat, korábban Karácsony és Bajnai Gordon pénzelésével –, akkor a Soros-hálózat Brüsszel manipulálásával tesz kísérletet arra, hogy megakadályozza a hazánknak járó EU-s források kifizetését és ezzel antidemokratikus kísérletet tegyen az Orbán-kormány megbuktatására.

*

 Weisz Péter, a magyarországi Barankovics Alapítvány Izraelita Műhelyének elnöke a Mandiner.hu-n így reagált az EP szerdai határozatára: Az Unió szerint hiányzik Magyarországon a demokrácia. A kérdés az: hiányzik? A levallois-i zsinagóga avatása előtt jelezte a párizsi prefektúra, hogy a vallási ünnepek közeledtével fokozzák a készültséget a zsidó vallási helyek körül. A francia belügyminisztérium adatai szerint 2021-ben 1659 vallásellenes cselekmény történt az országban, ebből 857 keresztényellenes, 589 antiszemita, míg 213 muzulmánok elleni cselekmény volt. Az Unió szerint hiányzik Magyarországon az uniós demokrácia. A kérdés az: hiányzik? A demokrácia nyugalmat, békét, vallási és lelki szabadságot is jelent. Demokrácia ott van, ahol jog is van, mely a nemzet választási döntésén alapul. Magyarországon.”

Total
7
Megosztás
Total
7
Megosztás