Mozgósító felhívás a Székely Szabadság Napjára

Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke aláírásával közleményt adtak ki ma Marosvásárhelyen „…aki alkudozni akar, az nem közénk való…” címmel. Alább olvasható:

2024. március 10-én, a Székely Szabadság Napján a marosvásárhelyi nagygyűlésen fogadjunk el egy üzenetet Románia kormányának és parlamentjének címezve, amelyben a székely közösség tegye nyilvánvalóvá, hogy az autonómiastatútum gyorsított eljárással történő elutasítása a székelyföldi autonómiatörekvést nem zárta le. Láttuk, olvastuk a Törvényhozási Tanács ellenérveit, és ezek nem győztek meg minket. Egyetlen ellenérv sem tekinthető sem legitimnek, sem méltányosnak, de észszerűnek sem. Üzenjük meg: felkészülünk a hatodik beterjesztésre, és ennek támogatására minden törvényes eszközt meg fogunk ragadni romániai és nemzetközi szinten.

Gyülekezzünk Marosvásárhelyen, a Székely Vértanúk emlékművénél március 10-én, 16 órakor ezernyi székely zászlóval, autonómiát követelő feliratokkal, a székely falvakat és városokat jelző táblákkal. Legyünk annyian, hogy ne szoríthassanak fel minket a járdára, legyünk annyian, hogy visszariasszuk a közigazgatási átszervezés tervezőit Székelyföld feldarabolásától, vagy beolvasztásától, legyünk annyian, hogy nyomatékot tudjunk adni a jelmondatnak: Székelyföld egy és oszthatatlan! Legyünk annyian, hogy nyomatékot tudjunk adni Kós Károly kiáltó szavának: „Kiáltom a célt: a magyarság nemzeti autonómiája. De kiáltom még egyszer azt is: aki gyáva, aki rest, aki alkudozni akar, az nem közénk való, mert az a mi igazi ellenségünk; a mi árulónk.”

Ne feledjük el: 2024 választási év. A Székely Szabadság Napján üzenjük meg: csak az vállalkozzon a képviseletünkre az Európai Parlamentben, Románia Parlamentjében, a helyi hatóságok élén, aki nyíltan, már a választási kampányban kiáll Székelyföld területi autonómiája mellett.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Tavasztól kibővítik a „magyar igazolvány” kedvezménykörét

Következő hír

A nácizó EP-képviselőnek üzent Deutsch Tamás

Related Posts
Total
0
Megosztás