Nagycsütörtöki koncertek három erdélyi templomban

Az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány nagycsütörtökön három koncertet szervez Erdélyben Ég és Föld címmel, három erdélyi protestáns egyház egy-egy templomában: Székelykeresztúron az unitárius templomban, Marosvásárhelyen a református vártemplomban és Kolozsvárott az evangélikus Pietati-templomban.

Az Ég és Föld koncert alkalmat nyújt mindenkinek az elcsendesedésre, a nagyhét és a húsvét misztériumában való elmélyülésre, és zeneileg is igazi csemegének ígérkezik – írják a szervezők. Marosvásárhelyen a vártemplomba várják az érdeklődőket az április 6-án 17 órakor kezdődő nagycsütörtöki koncertjükre. Fellép a Maros Művészegyüttes zenekara, Kásler Magda énekes és a Musica Humana női kar. Zenei szerkesztő: Kelemen László.

Kolozsváron az evangélikus Pietati-templomban (Kossuth Lajos/1989. december 21. sugárút 1. szám) tartják a nagycsütörtöki koncertet 18 órától. Az esemény fellépői az Unicante Egyetemi Kórus Fekete Miklós vezetésével, Gorzó Boglárka énekes és az Ördöngös zenekar.

Székelykeresztúron az unitárius templom ad otthont a műsornak. Közreműködik a Berde Mózes Unitárius Gimnázium Nemes Annamária vezényelte kórusa, a Lelkes zenekar, továbbá Bíró Júlia és Nagy Nikoletta énekesek. Az eseményekre a belépés ingyenes.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Egy hazudozó magyar filmrendező

Következő hír

Elhunyt a kalotaszegi népdalkincs gyűjtője

Related Posts
Total
0
Megosztás