Nem mindenki szurkol Izraelnek

Míg a világ zsidósága szinte egyöntetűen fejezte ki megrendülését és Izrael iránti támogatását az elmúlt napokban, akadnak olyanok is, akik zsidóként Izrael állam politikáját tartják a vérontás valódi okának. A hászid zsidók a palesztinok mellett tüntettek New Yorkban.

A tüntetők transzparensei szerint Izrael a felelős a 75 éve folyó tragikus vérontásért, és a megszállás befejezése a vérontásnak is véget vetne. A cionizmusellenes Neturei Karta zsidó szervezet a közösségimédia-bejegyzésében azt írja: „Az anticionista zsidók Palesztina 1948-ban kezdődött izraeli megszállásának békés befejezésére szólítottak fel, amely azóta az arabok és a zsidók számára emberi szenvedést és vérontást okoz. Izrael állam létezése a béke legfőbb akadálya.”

A zsidó baloldal bizonyos csoportjai egyenesen éltették a napokban a Hamász Izrael elleni támadását, azzal érvelve, hogy ez legitim válasz volt a Gázai övezet közel két évtizede tartó izraeli blokádjára és a palesztinok ellen alkalmazott aránytalan katonai erőre – írja a Forward zsidó hírportál, hozzátéve, hogy a Hamász 2006-os gázai hatalomátvétele óta az izraeli erők több mint 4300 palesztint öltek meg, míg szombatig a Hamász fegyveresei kevesebb mint kilencven izraelit gyilkoltak meg az összecsapások során.

„Dicsőség az ellenállásnak és Palesztina népének. Bár aggódom a családomért Gázában, és már gyászolom a halottakat, nem is lehetnék büszkébb a népemre, amely továbbra is elképzelhetetlen bátorságról tesz tanúbizonyságot a felszabadításért folytatott harcában” − írta szombaton a közösségi oldalán a zsidó és palesztin gyökerekkel egyaránt rendelkező Dylan Saba ügyvéd.

Norman Finkelstein zsidó politológus, Izrael régi kritikusa azt mondta, hogy a Hamász harcosai egymillió gyermeket próbálnak kiszabadítani, akiket közel két évtizede tartanak túszként fogva Gázában. „Ők abban a koncentrációs táborban születtek, és soha nem volt lehetőségük elhagyni azt. Mit kellett volna tenniük?” − magyarázta Finkelstein egy hétfői interjúban, utalva a Gázai övezet izraeli blokádjára.

A globalista balliberális sajtó arról egyáltalán nem vagy csak szűkszavúan számolt be, hogy világszerte hangos és látványos Izrael- és zsidóellenes tüntetések zajlanak a nagyvárosokban, az évtizedek óta megszállás és blokád alatt élő palesztinokkal szolidarizálva.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Nyilatkozat a Békás-szoros elvesztéséről

Következő hír

Az Orbán–Iohannis-találkozót hiányolta a román média

Related Posts
Total
0
Megosztás