Németországban majomhimlő elleni vakcinát osztanak

A német kormány a jövő héten 19 500 adag majomhimlő elleni oltóanyagot oszt szét az ország különböző részein – közölte szombaton az egészségügyi minisztérium.

Júniusban mintegy 40 ezer, júliusban pedig további 5300 adagot szállítottak Németország tartományaiba. A szövetségi kormány összesen 240 ezer adag Imvanex vakcinára kötött szerződést.

Karl Lauterbach egészségügyi miniszter szerint a betegség terjedését minden rendelkezésre álló eszközzel meg kell akadályozni. „Ez magában foglalja az egészségügyi hivatalok általi jó kapcsolatfelvételt, az átfogó felvilágosítást és a különösen veszélyeztetett emberek beoltását” – mondta.

Sven Lehmann, a szexuális deviánsok kérdéseit felügyelő kormánybiztos (Németországban már ilyen is van!) elmondta: „az oltási hajlandóság, különösen a férfiakkal szexuális kapcsolatot létesítő férfiak körében, magas”. Nyilván, hiszen korábban a WHO is felhívta a figyelmet, hogy a majomhimlő (akárcsak kezdetekben az AIDS) a homokosok körében terjed a legvirulensebben. különösen azoknál, akiknek több partnerük van.

A majomhimlő vírusa általában csak enyhe tüneteket okoz, például lázat, fejfájást, izomfájdalmat és bőrkiütést. Ritka esetekben azonban halálos kimenetelű is lehet.

Total
0
Megosztás
Előző hír

Az ukrán modell

Következő hír

Erdélyi tóba zuhant kisrepülőgép pilótája halt meg

Related Posts
Total
0
Megosztás