Októbertől repülővel is elérhető Kolozsvár Budapestről

Ősztől repülővel, valamivel több mint egy óra alatt lehet Budapestről Kolozsvárra utazni. A járatot egy frissen létrehozott román cég, az Air Connect indítja. Az első gép október 15-én száll fel Kolozsvárról, Budapest célállomással. A Szabadság című kolozsvári napilap beszámolója szerint a még csak tesztelésre szánt foglalási weboldalon a menettérti jegy jelenleg 100-150 euróba kerül.

A járatok hetente kétszer, kedden és szombaton közlekednek. A menetrend szerinti tervezett repülési idő 1 óra 15 perc.  Az ATR 72–600-as típusú repülőgép kapacitása 68 hely. Az Air Connect júliusban kezdte meg működését. A vállalat romániai üzletemberek tulajdonában van.

Az Air Connect a negyedik román tőkéjű légitársaság az állami Tarom, a fapados Blue Air és a kizárólag charter járatokat működtető Animawings mellett.

A Kolozs Megyei Tanács által működtetett kolozsvári nemzetközi repülőtér forgalma az idei év eleji becslések szerint 2022-ben ismét meghaladja majd a kétmilliós utasszámot. A pandémia előtti csúcsidőszakban, 2019-ben 2,9 milliós forgalmat produkált a légikikötő, amely mintegy 350 alkalmazottal működik. A megyei tanács nagymértékű fejlesztéseket tervez, középtávon a hétmilliós utasszám elérése a cél. Az összefüggő autópályák romániai hiánya valamennyi erdélyi repülőtérnek kiugrási lehetőség, mert ameddig nem lehet kényelmesen és gyorsan közlekedni a szárazföldön, addig a légi közlekedés kínál alternatívát.

Budapestről jelenleg is van repülőjárat Erdélybe. A Wizzair gépei marosvásárhelyi célállomással szállnak fel a magyar fővárosból. A fapados cég áprilistól heti kettőről ötre növelte a Budapestet Marosvásárhellyel összekötő járatok gyakoriságát; kedden, szerdán, csütörtökön, szombaton és vasárnap indulnak és érkeznek gépek.

(Forrás: Magyar Nemzet)

Total
0
Megosztás
Előző hír

Nyolcmillió adag vakcina maradt raktáron

Következő hír

Magyar ezredes halt meg Koszovóban

Related Posts
Total
0
Megosztás