Petőfi-szoborért lobbiznak Váradon

Az Erdély Magyar Szövetség nagyváradi sajtóirodája Legyen a költőóriáshoz méltó, bronzból készült Petőfi-szobor Nagyváradon! címmel tett közzé egy felhívást. Alább olvasható.

Mint ismert, az idei participatív (részvételi) költségvetés keretében a váradi polgárok több projektre szavazhatnak. Ezek közül az egyik a Petőfi-park jelenleg zajló felújítása kapcsán született ötlet, melynek értelmében a magyar költőóriás meglevő, sajnálatos módon leromlott állapotú beton mellszobrát időtálló anyagból készült mellszoborra cserélnék. Amennyiben a terv elegendő szavazatot kap, a bronzból készülő új alkotás a következő évtizedekben is őrizheti a lánglelkű szabadságharcos költő, a magyar irodalom legismertebb alakja emlékét.

Az online szavazás utolsó napja november 27. A tervre saját Facebook-fiókkal lehet szavazni, az activ.oradea.ro/login linken belépve, majd a Proiecte menüpont alatt a második oldalon található leírásnál a „voteaza” gomb megnyomásával. Fontos tudni, hogy egy Facebook-fiókkal csak egy szavazatot lehet leadni.

Legyen tehát méltó szobra Petőfinek Nagyváradon! Szavazzunk, és biztassuk családtagjainkat, barátainkat is voksolásra, hogy a második, hagyományos szavazásos fordulóba kerülhessen a kezdeményezés, és később megvalósulhasson az új nagyváradi Petőfi-szobor!

Total
0
Megosztás
Előző hír

Ukrajna szövetségese szerint elvesztették a háborút

Következő hír

Nekik fals

Related Posts
Total
0
Megosztás